Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Lingonketchup

Hemgjord, het och rökig ketchup med chipotle och lingon. Spännande tillbehör till vilda korvar på t ex älg, hjort eller rådjur.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 1/2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka schalottenlöken. Blanda löken och chilifrukten med lingonen, socker, rödvinsvinäger och coladryck i en kastrull. Krydda med salt och vitpeppar. Koka upp och låt småkoka 1–1 1/2 timme.
  2. Mixa gärna slät. Smaka ev av med salt, peppar, socker och vinäger. Servera ketchupen kall.
  3. Lingonketchupen passar bra till korvar gjorda på vilt, se receptet Moose on the Loose.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(3)

Ingredienser

Portioner: 2 1/2 dl
  • 1 schalottenlök
  • 1/2 chilifrukt av chipotletyp
  • 1 paket frysta lingon (à 225 g)
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 2 dl cola-dryck
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan