Soja- och ingefärsglaserade revben med rabarbercoleslaw

130
7
Soja- och ingefärsglaserade revben med rabarbercoleslaw

Ett smakrikt och oemotståndligt recept på soja- och ingefärsglaserade revben med rabarbercoleslaw. Du gör en glaze till köttet av bland annat soja, honung, chili och vitlök. Gör till köttet en krämig coleslaw med rabarber!

Soja- och ingefärsglaserade revben med rabarbercoleslaw

Ingredienser

4 portioner

Revben

1 kg Piggham tjocka revben eller spareribs
5 vitpepparkorn
1 msk salt
1 halverad gul lök
3 lagerblad

Ingefärsglaze

2 dl japansk sojasås
1 dl honung
1/2 buljongtärning
1/2 dl vatten
2 tsk hackad ingefära
1/2 röd chilifrukt med kärnor
1 krossad vitlöksklyfta

Coleslaw

150 g färsk tunt strimlad vitkål
1 tunt skivad rabarberstjälk
5 cm rättika
2 strimlade salladslökar
1/2 dl lättmajonnäs
1/2 dl lätt crème fraiche
2 msk konc äppeljuice

Till servering

kokt färskpotatis

För alla

Kontrollera noga innehållsförteckningen för buljongen i övrigt är rätten fri från gluten.
Gör äggfri: använd äggfri majonäs.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Recept och bild i samarbete med Scan.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

130

Kommentarer

Kicki

2021-07-27

Det här är ingen glaze i min värld. Snarare en rinnig marinad.

Sören

2020-08-08

Väldigt lös glaze man skall inte reducera den?

Redaktionen ICAse

2020-08-11

Hej Sören! Nej, den ska inte reduceras. Men det går självklart bra att reducera den om du tycker att den är för lös. 😊 Hälsningar Elina

Ann-christin

2020-08-01

Jättegoda revben! Enkelt att göra, vi grillade spareribs direkt utan att koka dem innan!