Soja- och ingefärsglaserade revben med rabarbercoleslaw
Ett smakrikt och oemotståndligt recept på soja- och ingefärsglaserade revben med rabarbercoleslaw. Du gör en glaze till köttet av bland annat soja, honung, chili och vitlök. Gör till köttet en krämig coleslaw med rabarber!
Ingredienser
4 portioner
Revben
1 kg Piggham tjocka revben eller spareribs
5 vitpepparkorn
1 msk salt
1 halverad gul lök
3 lagerblad
Ingefärsglaze
2 dl japansk sojasås
1 dl honung
1/2 buljongtärning
1/2 dl vatten
2 tsk hackad ingefära
1/2 röd chilifrukt med kärnor
1 krossad vitlöksklyfta
Coleslaw
150 g färsk tunt strimlad vitkål
1 tunt skivad rabarberstjälk
5 cm rättika
2 strimlade salladslökar
1/2 dl lättmajonnäs
1/2 dl lätt crème fraiche
2 msk konc äppeljuice
Till servering
kokt färskpotatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det här är ingen glaze i min värld. Snarare en rinnig marinad.
Kicki
2021-07-27Väldigt lös glaze man skall inte reducera den?
Sören
2020-08-08Hej Sören! Nej, den ska inte reduceras. Men det går självklart bra att reducera den om du tycker att den är för lös. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-11Jättegoda revben! Enkelt att göra, vi grillade spareribs direkt utan att koka dem innan!
Ann-christin
2020-08-01