Soja- och ingefärsglaserade revben med rabarbercoleslaw

Betyg 3.4 av 5.
130 personer har röstat
7
Soja- och ingefärsglaserade revben med rabarbercoleslaw

Ett smakrikt och oemotståndligt recept på soja- och ingefärsglaserade revben med rabarbercoleslaw. Du gör en glaze till köttet av bland annat soja, honung, chili och vitlök. Gör till köttet en krämig coleslaw med rabarber!

Soja- och ingefärsglaserade revben med rabarbercoleslaw

Ingredienser

4 portioner

Revben

1 kg Piggham tjocka revben eller spareribs
5 vitpepparkorn
1 msk salt
1 halverad gul lök
3 lagerblad

Ingefärsglaze

2 dl japansk sojasås
1 dl honung
1/2 buljongtärning
1/2 dl vatten
2 tsk hackad ingefära
1/2 röd chilifrukt med kärnor
1 krossad vitlöksklyfta

Coleslaw

150 g färsk tunt strimlad vitkål
1 tunt skivad rabarberstjälk
5 cm rättika
2 strimlade salladslökar
1/2 dl lättmajonnäs
1/2 dl lätt crème fraiche
2 msk konc äppeljuice

Till servering

kokt färskpotatis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
130 personer har röstat

Kommentarer

Det här är ingen glaze i min värld. Snarare en rinnig marinad.

Kicki

2021-07-27

Väldigt lös glaze man skall inte reducera den?

Sören

2020-08-08

Hej Sören! Nej, den ska inte reduceras. Men det går självklart bra att reducera den om du tycker att den är för lös. 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-08-11

Jättegoda revben! Enkelt att göra, vi grillade spareribs direkt utan att koka dem innan!

Ann-christin

2020-08-01

Testa liknande recept

Saftiga revbensspjäll
Betyg 2.4 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Salt kött möter syrlig rabarber
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rosmarinolja
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfiskburgare- Albacore sliders
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Apelsin- och chiliglaze
Betyg 2.8 av 5.
18 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glacerat revben med fikonglaze och vattenmelonpickles
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga