Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Soja- och ingefärsglaserade revben med rabarbercoleslaw

Ett smakrikt och oemotståndligt recept på soja- och ingefärsglaserade revben med rabarbercoleslaw. Du gör en glaze till köttet av bland annat soja, honung, chili och vitlök. Gör till köttet en krämig coleslaw med rabarber!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Revben: Lägg revbenen tillsammans med vitpepparkorn, salt, lök och lagerblad i en kastrull. Täck med vatten och koka upp. Låt sjuda tills revbenen är möra, ca 35 minuter. (Hoppa över detta steg om du använder spare ribs.)
  2. Glaze: Blanda alla ingredienser till glazen. Pensla på revbenen och låt dem marineras under tiden du gör coleslawn.
  3. Coleslaw: Blanda vitkål, rabarber, rättika och vitlök i en skål. Vänd ner majonnäs och crème fraiche i omgångar tills du får önskad konsistens. Smaksätt med äppeljuice, salt och peppar.
  4. Grilla revbenen på en medelvarm grill i 20 minuter. Pensla med ingefärsglaze och vänd köttet flera gånger under grillningen.
  5. Till servering: Servera de grillade revbenen med coleslaw och kokt färskpotatis.

För alla

Kontrollera noga innehållsförteckningen för buljongen i övrigt är rätten fri från gluten.
Gör äggfri: använd äggfri majonäs.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Recept och bild i samarbete med Scan.

Ingredienser

Portioner: 4
Revben
  • 1 kg Piggham tjocka revben eller spareribs
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 msk salt
  • 1 halverad gul lök
  • 3 lagerblad
Ingefärsglaze
  • 2 dl japansk sojasås
  • 1 dl honung
  • 1/2 buljongtärning
  • 1/2 dl vatten
  • 2 tsk hackad ingefära
  • 1/2 röd chilifrukt med kärnor
  • 1 krossad vitlöksklyfta
Coleslaw
  • 150 g färsk tunt strimlad vitkål
  • 1 tunt skivad rabarberstjälk
  • 5 cm rättika
  • 2 strimlade vårlökar
  • 1/2 dl lättmajonnäs
  • 1/2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk konc äppeljuice
Till servering
  • kokt färskpotatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt styckevara

10:- Rabatt

Scan 400-550 g

Mer info

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt kilovara

10:- Rabatt

Scan 500 g - 1,2 kg

Mer info