Ribs med cola-glaze

Gör middagen magisk med saftigt grillade eller ugnsbakade revbensspjäll och en glaze du inte vill vara utan. Blanda cola, soja, honung och kryddor som gör revbensspjällen söta, klibbiga och oemotståndliga.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023

Ingredienser
4 portioner
1 1/2 kg tunna revben
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 lagerblad
10 svartpepparkorn
1 msk salt
Glaze
33 cl cola-dryck
1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl japansk soja
1/2 tsk chiliflakes
1/2 dl honung
1 - 2 msk vitvinsvinäger
2 msk finriven ingefära
Till servering
gräddfil
bbq-sås
coleslaw (se länk i texten)
Gör så här
00:30:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Energi3601 KJ / 860 kCal
Fett52 g
Salt8 g
Kolhydrater30 g
Protein69 g
Kommentarer
7 stRiktigt, riktigt gott! Kokade lite längre än receptet anger.
Linnea
Riktigt god smak! Lagom hetta från chiliflaksen. Koka längre än 30 min, tills köttet börja lossna. Kommer skippa lagerbladen nästa gång för den smaken gick igenom lite. Annars toppen. Körde dom i ugnen, glaze-ade lite i taget 5 min åt gången. Tror det blev 20 min totalt. Kommer definitivt göra igen
Sara
Vilket fantastiskt recept och så enkelt. Glazen var magisk. Enda avsteget är att jag kokade ribsen lite längre ca 45 min tills benkanterna nästan börjar sticka ut. Godaste ribsen jag någonsin gjort och kommer göra fler gånger i sommar. Full poäng och stort tack.
Bo
Gjorde dubbel mängd och kokade dubbelt så länge… dvs 1 timme. Otroooligt goda!
Anne
Otroligt möra och lagom hetta. Detta kommer jag definitivt göra om.
Mathias
Kan man göra detta med karré också? Tänker då hur det blir med kokningen.
Mimmi
Hej Mimmi! Det är inget vi har provlagat men det borde funka med karré. Skär den i tjocka skivor innan du kokar köttet. Om du testar göra detta med karré så skriv gärna en ny kommentar och berätta hur du gjorde och hur det blev! 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
Toppen
Oscar