Ribollita med svamp och grönkål

Betyg 4.1 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Ribollita med svamp och grönkål

En rustik italiensk klassiker med en modern twist. Ribollita med svamp och grönkål är en mustig soppa som gratineras med bröd och ost i ugnen. En perfekt rätt för att njuta av med enkla och värmande smaker hela veckan! 

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024

En gryta fylld med soppa med bitar av bröd på och en tallrik med gratinerad soppa och en klick crème fraiche.

Ingredienser

4 portioner
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja (+ ev extra till servering)
200 g portabellosvamp
1 msk smör
2 msk finhackad rosmarin (2 msk motsvarar ca 1/2 kruka)
1 dl vitt vin
1 liter svampbuljong (vatten och tärningar eller fond)
100 g grönkål
1 förp kokta små vita bönor (à 380 g)
salt
svartpeppar
3 tjocka skivor surdegsbröd
1 dl finriven parmesan

Till servering

crème fraiche

Gör så här

00:05:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jättegott! Jag knaperstekte pancettabitar och hade i på slutet. Succé här hemma!

    Carola

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl crème fraiche.
Energi1707 KJ / 408 kCal
Fett21 g
Salt3.3 g
Kolhydrater33 g
Protein14 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Portabellopasta med spenat och vitlök
    Betyg 4 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Varm vego-fralla
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad