Ribollita

9
2 Klimatsmart
Ribollita

Ribollita är en rejäl italiensk kålsoppa med bönor och fläsk som mättar hungriga magar. Stjälkselleri, morot och lök blir en smakrik bas för den mustiga soppan som ska serveras rykande varm, gärna en ruggig höstdag.

Skriv ut
Ribollita

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
3
stjälkar selleri
1
morot
100 g
savojkål
200 g
rimmat sidfläsk eller pancetta
1 msk
olivolja
2
kvistar rosmarin
1 l
kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
380 g
kokta stora vita bönor
-
salt
-
peppar

Tillbehör

bröd

För alla

Läs noga innehållet på buljongtärningen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör gluten fri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Jessica

2018-08-30

*supergott skulle det vara!

Jessica

2018-08-30

Favoritsoppan hemma. Stoppar gärna i lite pasta som blivit över ngn dag innan. Supertrött!

Näringsvärde per portion

Energi 1996 KJ / 405 kCal
Fett 25 g
Salt 5.84 g
Kolhydrater 28 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept