Ribollita

Betyg 4.7 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Ribollita

Ribollita är en rejäl italiensk kålsoppa med bönor och fläsk som mättar hungriga magar. Stjälkselleri, morot och lök blir en smakrik bas för den mustiga soppan som ska serveras rykande varm, gärna en ruggig höstdag.

Ribollita

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 stjälkar selleri
1 morot
100 g savojkål
200 g rimmat sidfläsk eller pancetta
1 msk olivolja
2 kvistar rosmarin
1 l kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
380 g kokta stora vita bönor
salt
peppar

Tillbehör

bröd

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Riktigt gott. Lite väl salt så var försiktig med saltkar/buljong. Steker pancetta eller bacon på sidan om. Lyfter över till soppan i slutet av koktiden. De vita bönorna kan gå i lite tidigare så att de hinner dra åt sig smaken. Savojkål kan ersättas av ex svartkål.

    Marie

  • Jag har gjort den för tredje gången nu och gillar den jättemycket. Vi äter den vego med torkad svamp och rökt chilipulver istället för pancetta, och det blir jättebra!

    Elin

  • Om man verkligen har supersvårt för selleri. Kan man ersätta det med något eller ska man bara utesluta det?. Tänker det är mycket utfyllnad som försvinner om man tar bort det.

    Fia

    Hej Fia! Du kan ersätta med extra morot och kål eller så kan du ta lite palsternacka istället. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Helt ok. Men bättre om man tar upp pancettan efter att ha stekt dem väl. Rinna av o lägga dem tillbaka i soppan mot slutet. Canellibönor blir oxå lite godare än stora. Det kan nog vara bra att ta bort lite av pancettafettet så att det inte blir fläskunken smak utan mer a v grönsakernas egna smak.

    Marie

  • Jättegod! Jag rörde ner en riven potatis och en halv chilifrukt och det skadade verkligen inte.

    Maria

  • *supergott skulle det vara!

    Jessica

  • Favoritsoppan hemma. Stoppar gärna i lite pasta som blivit över ngn dag innan. Supertrött!

    Jessica

Näringsvärde per portion

Energi1996 KJ / 405 kCal
Fett25 g
Salt5.84 g
Kolhydrater28 g
Protein14 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Chorizogryta
    Betyg 4.2 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mexiwok med majs
    Betyg 1 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegokåldolmar med gräddsås
    Betyg 3.4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Pasta e fagioli - italiensk bönsoppa
    Betyg 3.9 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Minestronesoppa på säsongens skörd
    Betyg 4.1 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad