Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ribollita

Ribollita är en rejäl italiensk kålsoppa med bönor och fläsk som mättar hungriga magar. Stjälkselleri, morot och lök blir en smakrik bas för den mustiga soppan som ska serveras rykande varm, gärna en ruggig höstdag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och skiva sellerin. Skala och skär moroten i små tärningar.
  2. Strimla kål och fläsk.
  3. Fräs fläsket i olivoljan i en stekpanna. Tillsätt grönsakerna och fräs dem mjuka. Häll över i en kastrull. Lägg i rosmarinen och häll på buljongen. Låt sjuda under lock, ca 15 minuter. 
  4. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Rör ner bönorna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar. 
  5. Servera den rykande varma soppan med bröd.

För alla

Läs noga innehållet på buljongtärningen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör gluten fri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 stjälkar selleri
  • 1 morot
  • 100 g savojkål
  • 200 g rimmat sidfläsk eller pancetta
  • 1 msk olivolja
  • 2 kvistar rosmarin
  • 1 l kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 380 g kokta stora vita bönor
  • salt
  • peppar
Tillbehör
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1996 kJ / 405 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept