Ribollita

Betyg 4.7 av 5.
16 personer har röstat
3
Ribollita

Ribollita är en rejäl italiensk kålsoppa med bönor och fläsk som mättar hungriga magar. Stjälkselleri, morot och lök blir en smakrik bas för den mustiga soppan som ska serveras rykande varm, gärna en ruggig höstdag.

Ribollita

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 stjälkar selleri
1 morot
100 g savojkål
200 g rimmat sidfläsk eller pancetta
1 msk olivolja
2 kvistar rosmarin
1 l kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
380 g kokta stora vita bönor
salt
peppar

Tillbehör

bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod! Jag rörde ner en riven potatis och en halv chilifrukt och det skadade verkligen inte.

Maria

2022-12-01

*supergott skulle det vara!

Jessica

2018-08-30

Favoritsoppan hemma. Stoppar gärna i lite pasta som blivit över ngn dag innan. Supertrött!

Jessica

2018-08-30

Näringsvärde per portion

Energi1996 KJ / 405 kCal
Fett25 g
Salt5.84 g
Kolhydrater28 g
Protein14 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Mexiwok med majs
Betyg 1 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegokåldolmar med gräddsås
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönsakssoppa med korn och rökt fläsk
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta e fagioli - italiensk bönsoppa
Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blåmusslor med vita bönor, vitlök och rosmarin
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Minestronesoppa på säsongens skörd
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga