Ribollita

Ribollita är en rejäl italiensk kålsoppa med bönor och fläsk som mättar hungriga magar. Stjälkselleri, morot och lök blir en smakrik bas för den mustiga soppan som ska serveras rykande varm, gärna en ruggig höstdag.

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 stjälkar selleri
1 morot
100 g savojkål
200 g rimmat sidfläsk eller pancetta
1 msk olivolja
2 kvistar rosmarin
1 l kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
380 g kokta stora vita bönor
salt
peppar
Tillbehör
bröd
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1996 KJ / 405 kCal
Fett25 g
Salt5.84 g
Kolhydrater28 g
Protein14 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Om man verkligen har supersvårt för selleri. Kan man ersätta det med något eller ska man bara utesluta det?. Tänker det är mycket utfyllnad som försvinner om man tar bort det.
Fia
2025-04-05Hej Fia! Du kan ersätta med extra morot och kål eller så kan du ta lite palsternacka istället. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-04-07Helt ok. Men bättre om man tar upp pancettan efter att ha stekt dem väl. Rinna av o lägga dem tillbaka i soppan mot slutet. Canellibönor blir oxå lite godare än stora. Det kan nog vara bra att ta bort lite av pancettafettet så att det inte blir fläskunken smak utan mer a v grönsakernas egna smak.
Marie
2024-12-16Jättegod! Jag rörde ner en riven potatis och en halv chilifrukt och det skadade verkligen inte.
Maria
2022-12-01