Ribollita
Ribollita är en rejäl italiensk kålsoppa med bönor och fläsk som mättar hungriga magar. Stjälkselleri, morot och lök blir en smakrik bas för den mustiga soppan som ska serveras rykande varm, gärna en ruggig höstdag.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 stjälkar selleri
1 morot
100 g savojkål
200 g rimmat sidfläsk eller pancetta
1 msk olivolja
2 kvistar rosmarin
1 l kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
380 g kokta stora vita bönor
salt
peppar
Tillbehör
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1996 KJ / 405 kCal
Fett25 g
Salt5.84 g
Kolhydrater28 g
Protein14 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod! Jag rörde ner en riven potatis och en halv chilifrukt och det skadade verkligen inte.
Maria
2022-12-01*supergott skulle det vara!
Jessica
2018-08-30Favoritsoppan hemma. Stoppar gärna i lite pasta som blivit över ngn dag innan. Supertrött!
Jessica
2018-08-30