Minestronesoppa på säsongens skörd

7
0
Minestronesoppa på säsongens skörd

En värmande minestronesoppa är ett perfekt sätt att ta vara på såväl säsongens skörd som gårdagens rester. Här har vi använt butternutpumpa, savoykål, bönor och rökt sidfläsk, men vill du göra soppan vego kan du byta ut sidfläsket mot ett extra lass bönor. Riv gärna över parmesan vid servering!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Minestronesoppa på säsongens skörd

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
300 g
butternutpumpa
200 g
savoykål
150 g
rökt sidfläsk
3 msk
olivolja
1 1/2 l
vatten
3
kyckling- eller grönsaksbuljongtärningar
1
burk finkrossade tomater (à ca 390 g)
1 tsk
torkad timjan
1
lagerblad
100 g
pasta i mindre bitar
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1
burk kokta borlottibönor eller vita bönor (à ca 400 g)
1/2 dl
riven parmesanost

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri spaghetti.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten eller byt ut osten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2239 KJ / 534 kCal
Fett 27 g
Salt 4.93 g
Kolhydrater 45 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept