Minestronesoppa på säsongens skörd

Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
0
Minestronesoppa på säsongens skörd

En värmande minestronesoppa är ett perfekt sätt att ta vara på såväl säsongens skörd som gårdagens rester. Här har vi använt butternutpumpa, savoykål, bönor och rökt sidfläsk, men vill du göra soppan vego kan du byta ut sidfläsket mot ett extra lass bönor. Riv gärna över parmesan vid servering!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Minestronesoppa på säsongens skörd

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
300 g butternutpumpa
200 g savoykål
150 g rökt sidfläsk
3 msk olivolja
1 1/2 l vatten
3 kyckling- eller grönsaksbuljongtärningar
1 burk finkrossade tomater (à ca 390 g)
1 tsk torkad timjan
1 lagerblad
100 g pasta i mindre bitar
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 burk kokta borlottibönor eller vita bönor (à ca 400 g)
1/2 dl riven parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2239 KJ / 534 kCal
Fett27 g
Salt4.93 g
Kolhydrater45 g
Protein22 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Borlottibönor och sötpotatis med majs
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegominestrone med risoni och surdegsbaguette
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Minestrone med falukorv
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Minestrone med varm pestomacka
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerad portabello med borlottibönor och nötter
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Onepot minestrone
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga