Minestronesoppa på säsongens skörd
En värmande minestronesoppa är ett perfekt sätt att ta vara på såväl säsongens skörd som gårdagens rester. Här har vi använt butternutpumpa, savoykål, bönor och rökt sidfläsk, men vill du göra soppan vego kan du byta ut sidfläsket mot ett extra lass bönor. Riv gärna över parmesan vid servering!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
300 g butternutpumpa
200 g savoykål
150 g rökt sidfläsk
3 msk olivolja
1 1/2 l vatten
3 kyckling- eller grönsaksbuljongtärningar
1 burk finkrossade tomater (à ca 390 g)
1 tsk torkad timjan
1 lagerblad
100 g pasta i mindre bitar
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 burk kokta borlottibönor eller vita bönor (à ca 400 g)
1/2 dl riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2239 KJ / 534 kCal
Fett27 g
Salt4.93 g
Kolhydrater45 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer