En värmande minestronesoppa är ett perfekt sätt att ta vara på såväl säsongens skörd som gårdagens rester. Här har vi använt butternutpumpa, savoykål, bönor och rökt sidfläsk, men vill du göra soppan vego kan du byta ut sidfläsket mot ett extra lass bönor. Riv gärna över parmesan vid servering!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018
Läs noga innehållet på buljongen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri spaghetti.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten eller byt ut osten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer