Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chorizogryta

Het och mättande gryta med smakrika ingredienser som chorizo, rökt skinka, potatis, vita bönor och krossade tomater. Denna smarriga chorizogryta serveras med klippt persilja på toppen.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök, morötter och potatis. Fräs detta i olivolja tills de mjuknat något.
  2. Skär bort svålen på sidfläsket och skär det i tärningar. Skiva chorizokorvarna. Bryn detta tillsammans med grönsakerna ca 10 minuter.
  3. Tillsätt de krossade tomaterna och vattnet. Pressa i vitlök och tillsätt de andra örtkryddorna. Salta och peppra och tillsätt ev chilipeppar.
  4. Låt grytan puttra under lock i 15-20 minuter. Tillsätt bönorna och smaka av. Servera grytan med rikligt med klippt persilja. Färsk koriander fungerar också.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3 lökar
  • 2 morötter
  • 3 potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 300 g rökt skinka
  • 600 g chorizo (600 g motsvarar ca 5 korvar)
  • 2 burkar krossade tomater (à 400-500 g)
  • 1 dl vatten
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk oregano
  • 1 burk vita bönor (à 425 g)
  • salt
  • svartpeppar
  • chilipeppar
  • 1 knippe persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?