Chorizogryta

Het och mättande gryta med smakrika ingredienser som chorizo, rökt skinka, potatis, vita bönor och krossade tomater. Denna smarriga chorizogryta serveras med klippt persilja på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2000

Ingredienser
8 portioner
3 lökar
2 morötter
3 potatisar
2 msk olivolja
300 g rökt sidfläsk
600 g chorizo (600 g motsvarar ca 5 korvar)
2 burkar krossade tomater (à 400-500 g)
1 dl vatten
4 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad oregano
1 burk vita bönor (à 425 g)
salt
svartpeppar
chilipeppar
1 förp persilja (à 20 g)
Gör så här
00:10:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2121 KJ / 523 kCal
Fett36 g
Salt3.5 g
Kolhydrater26 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
14 stÄr det vita bönor i tomatsås?
Erika
Så gott!!! Tog chili chorizo, inget fläsk minskade oxå på kryddorna pga stark kryddad färsk korv
Caroline
Wow sååå gott. En orgie av smaker som samsas så gott i munnen. Den här rätten blir absolut min nya bjudrätt när kylan och mörkret kryper närmre. Carina
Carina