Chorizogryta
Het och mättande gryta med smakrika ingredienser som chorizo, rökt skinka, potatis, vita bönor och krossade tomater. Denna smarriga chorizogryta serveras med klippt persilja på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2000
Ingredienser
8 portioner
3 lökar
2 morötter
3 potatisar
2 msk olivolja
300 g rökt sidfläsk
600 g chorizo (600 g motsvarar ca 5 korvar)
2 burkar krossade tomater (à 400-500 g)
1 dl vatten
4 vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
1 burk vita bönor (à 425 g)
salt
svartpeppar
chilipeppar
1 knippe persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Så gott!!! Tog chili chorizo, inget fläsk minskade oxå på kryddorna pga stark kryddad färsk korv
Caroline
2024-11-30Wow sååå gott. En orgie av smaker som samsas så gott i munnen. Den här rätten blir absolut min nya bjudrätt när kylan och mörkret kryper närmre. Carina
Carina
2024-08-18Mkt gott, lite mer potatisar nästa gång. Fick inte tag på rökt sidfläsk, tog rökt bacon istället
Sara
2023-08-15