Ribbestek

Fläskestek eller ribbestek är fläskstek med svålen kvar och passar utmärkt på julbordet. Gnid in steken runt om med kryddorna. Ribbesteken tar sin tid i ugnen men den krispiga ytan med sitt saftiga inre är värd sin väntan. Under tiden kan du förbereda övriga tillbehör till julmiddagen såsom brynt brysselkål och rödkål.

Ingredienser
8 bufféportioner
ca 1 kg ribbestek
2 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
01:15:00
00:30:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1401 KJ / 335 kCal
Fett28 g
Salt4.32 g
Kolhydrater0 g
Protein21.5 g
Kommentarer
Ska man snitta svålen innan stekningen?
Sören
2025-02-07Hej Sören! Ja, det blir godast så. Och tack för att du uppmärksammade oss på att vi missat att skriva in det! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-02-07Så svålen ska vara vänd uppåt under hela tillagningen? Finns olika skolor för det, vill bara vara säker
Lars
2025-02-01Hej Lars! I det här receptet ska svålen vara uppåt. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2025-02-03Så gott de blev 😃😃👍👍 detta gör jag fler gånger
Anna-lena
2024-11-10