Ribbestek
Fläskestek eller ribbestek är fläskstek med svålen kvar och passar utmärkt på julbordet. Gnid in steken runt om med kryddorna. Ribbesteken tar sin tid i ugnen men den krispiga ytan med sitt saftiga inre är värd sin väntan. Under tiden kan du förbereda övriga tillbehör till julmiddagen såsom brynt brysselkål och rödkål.
Ingredienser
8 bufféportioner
ca 1 kg ribbestek
2 tsk salt
2 krm peppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotei och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1401 KJ / 335 kCal
Fett28 g
Salt4.32 g
Kolhydrater0 g
Protein21.5 g
Kommentarer
5 STJÄRNOR
Jimmy
2024-04-06Kanonbra
Jimmy
2024-04-06Mycket enkelt att göra och det blev verkligen jättegott.
Kerstin
2024-03-15