Lutfisk med senapssås
En klassisk lutfisk med senapssås är minst lika viktigt på julbordet som skinkan! Fisken tillagas med salt och serveras med rikliga mängder sås, kokt potatis och gröna ärtor.
Ingredienser
8 portioner
3 - 3 1/2 kg lutfisk
1 1/2 msk salt
Vit sås
50 g smör
1/2 dl vetemjöl
8 dl mjölk
1 - 1 1/2 tsk salt
1 - 2 krm mald vitpeppar
Senapssås
50 g smör
1/2 dl vetemjöl
8 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
2 msk fransk senap
1/2 msk brun farin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Toppen !
Sabine
2019-01-06jättebra
Gull-britt
2015-12-12Lutfisk är ett måste julafton. Vi äter det även trettonafton och Valborgsmässoafton
Kerstin
2012-12-10