En klassisk lutfisk med senapssås är minst lika viktigt på julbordet som skinkan! Fisken tillagas med salt och serveras med rikliga mängder sås, kokt potatis och gröna ärtor.
Ingredienser
8 portioner
3 - 3 1/2
kg
lutfisk
1 1/2
msk
salt
Vit sås
50
g
smör
1/2
dl
vetemjöl
8
dl
mjölk
1 - 1 1/2
tsk
salt
1 - 2
krm
mald vitpeppar
Senapssås
50
g
smör
1/2
dl
vetemjöl
8
dl
mjölk
1
tsk
salt
1
krm
mald vitpeppar
2
msk
fransk senap
1/2
msk
brun farin
Gör så här
Tips
Vid tidsbrist: Koka färdig, urvattnad lutfisk i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 8 min och sedan på halv effekt ca 5 min. Låt stå för värmeutjämning ca 5 min. Värm färdig citronsås smaksatt med senap i en kastrull.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
19
6 st
Kommentarer
Sabine
2019-01-06
Toppen !
Gull-britt
2015-12-12
jättebra
Kerstin
2012-12-10
Lutfisk är ett måste julafton.
Vi äter det även trettonafton och Valborgsmässoafton
Kommentarer
Sabine
2019-01-06Toppen !
Gull-britt
2015-12-12jättebra
Kerstin
2012-12-10Lutfisk är ett måste julafton. Vi äter det även trettonafton och Valborgsmässoafton