UNDER 60 MIN | Medel

Pepparkakstryffel

Pepparkakstryffel är ett perfekt godis till julkaffet, glöggminglet eller adventsfikat. Tryfflarna är enkla att göra och går åt snabbt så ett tips är att göra en dubbel sats av denna ljuvliga, juliga pralin.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär smöret i små kuber. Låt det bli rumstempererat.
  2. Hacka chokladen i småbitar och lägg i en bunke.
  3. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och rör ihop tills det blir en smet. Tillsätt glöggen och vänd i smöret.
  4. Häll upp i en form och låt stelna i kylskåp.
  5. Mortla pepparkakorna till smulor.
  6. Forma kulor av tryffelsmeten. Rulla dem i pepparkakssmulor och förvara i kylskåp.

För alla

Läs noggrannt innehållet på pepparkakorna. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria pepparkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, laktosfritt matfett och laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri mörk choklad.

Näringsvärdet är beräknat per tryffel.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 25 g smör
  • 200 g mörk choklad (55%, bakchoklad)
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk glögg
  • 10 pepparkakor

Näringsvärde
Per portion

Energi 441 kJ / 105 kCal