ÖVER 60 MIN | Medel

Lax marinerad i matjessillspad serverad med äggsallad

Släng inte spadet till matjessillen utan använd det som marinad till denna spännande rätt där laxen marineras i matjessillspad och serveras med en superfräsch och matig sallad med ärtor, gurka och ägg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lax: Skär bort skinnet från laxen och skär den i stora tärningar. Marinera laxen i matjessillspadet. Låt ligga i rumstemperatur ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 150˚C.
  3. Sallad: Tina ärterna.
  4. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 8 minuter. Spola äggen kalla.
  5. Dela och kärna ur gurkan och skär den i tärningar. Ansa och strimla salladslöken på snedden. Skär dillen grovt.
  6. Skala och hacka äggen grovt. Blanda ägg, gurka, salladslök och dill med gräddfil och senap. Smaka av med salt och peppar.
  7. Ta upp laxen ur marinaden och lägg den i en ugnssäker form. Sätt formen mitt i ugnen tills laxens innertemperatur är 56°C, 10-15 minuter.
  8. Servera laxen med ägg- och gurksallad, garnera med mâchesallad.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 8
Lax
  • 2 dl matjessillspad
  • ca 600 g laxfilé
Sallad
  • 2 dl gröna ärter
  • 4 ägg
  • 1 gurka
  • 4 salladslökar
  • 1/2 kruka dill
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk dijonsenap
  • salt och svartpeppar
  • 65 g mâchesallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 1056 kJ / 252 kCal