Ribbestek

Fläskestek eller ribbestek är fläskstek med svålen kvar och passar utmärkt på julbordet. Gnid in steken runt om med kryddorna. Ribbesteken tar sin tid i ugnen men den krispiga ytan med sitt saftiga inre är värd sin väntan. Under tiden kan du förbereda övriga tillbehör till julmiddagen såsom brynt brysselkål och rödkål.

Gör så här
01:15:00
00:30:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1401 KJ / 335 kCal
Fett28 g
Salt4.32 g
Kolhydrater0 g
Protein21.5 g
Kommentarer
18 stSka man snitta svålen innan stekningen?
Sören
Hej Sören! Ja, det blir godast så. Och tack för att du uppmärksammade oss på att vi missat att skriva in det! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Så svålen ska vara vänd uppåt under hela tillagningen? Finns olika skolor för det, vill bara vara säker
Lars
Hej Lars! I det här receptet ska svålen vara uppåt. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Så gott de blev 😃😃👍👍 detta gör jag fler gånger
Anna-lena