Morfars honungsspjäll med spetskålssallad

Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
13
Morfars honungsspjäll med spetskålssallad

Honungsspjäll med spetskålssallad kräver sin tid för tillagning, men det är det värt. Revbensspjällen har en härlig sötma av honung. Ingefära och nejlikor ger också fängslande smak.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008

Morfars honungsspjäll med spetskålssallad

Ingredienser

5 portioner
1 1/2 kg tjocka revbensspjäll (i bitar)

Marinad

2 1/2 msk honung
1 msk vitvinsvinäger
1 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk kinesisk soja
1 tsk ingefära
1 tsk malda nejlikor
1 tsk salt
1 krm peppar

Kålsallad

250 g spets- eller sommarkål
1 vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
1/2 msk honung
1/2 dl olja
1/2 msk vinäger
1/2 dl hackad persilja
1 tsk salt
flingsalt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Det är de godaste revbensspjäll jag ätit.

Anita

2015-12-18

Grilla i ugnen 1-1½ timme ?????

Robert

2010-12-22

Provade dessa revben på julbordet iår. Alla gillade dem skarpt! Personligen vill jag gärna ha dem lite saltare, men det är ju lätt fixat med lite bordssalt...

Maria

2008-12-25

Näringsvärde per portion

Energi2682 KJ / 641 kCal

Testa liknande recept

Limestekt revbensspjäll med sweet plum sauce
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Revbensspjäll med julmustglaze
Betyg 4.7 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Revbensspjäll med söt soja, vitlök och purjo
Betyg 2.9 av 5.
77 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Five spice ribs med kryddiga nudlar
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Revbensspjäll five spices
Betyg 4.1 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Martins marockanska revbensspjäll
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga