Morfars honungsspjäll med spetskålssallad
Honungsspjäll med spetskålssallad kräver sin tid för tillagning, men det är det värt. Revbensspjällen har en härlig sötma av honung. Ingefära och nejlikor ger också fängslande smak.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008
Ingredienser
5 portioner
1 1/2 kg tjocka revbensspjäll (i bitar)
Marinad
2 1/2 msk honung
1 msk vitvinsvinäger
1 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk kinesisk soja
1 tsk ingefära
1 tsk malda nejlikor
1 tsk salt
1 krm peppar
Kålsallad
250 g spets- eller sommarkål
1 vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
1/2 msk honung
1/2 dl olja
1/2 msk vinäger
1/2 dl hackad persilja
1 tsk salt
flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2682 KJ / 641 kCal
Kommentarer
Det är de godaste revbensspjäll jag ätit.
Anita
2015-12-18Grilla i ugnen 1-1½ timme ?????
Robert
2010-12-22Provade dessa revben på julbordet iår. Alla gillade dem skarpt! Personligen vill jag gärna ha dem lite saltare, men det är ju lätt fixat med lite bordssalt...
Maria
2008-12-25