Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Morfars honungsspjäll med spetskålssallad

Honungsspjäll med spetskålssallad kräver sin tid för tillagning, men det är det värt. Revbensspjällen har en härlig sötma av honung. Ingefära och nejlikor ger också fängslande smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Marinad: Blanda alla ingredienser till marinaden i en påse. Lägg i spjällen och låt marinera i kylskåp medan kålsalladen görs.
  3. Kålsallad: Strimla kålen. Blanda med salt. Låt dra i drygt 30 minuter i en skål. Skölj av kålen i durkslag och krama ut vätskan.
  4. Skala och pressa vitlöken. Vispa samman senap, honung, pressad vitlök, olja och vinäger. Häll detta på salladen. Vänd ner persiljan strax före servering.
  5. Häll av marinaden men spara den. Lägg spjällen med bensidan upp på bakplåtspapper på en plåt. Grilla dem mitt i ugnen i ca 1 1/2 timme.
  6. Vänd spjällen efter halva tiden. Pensla då och då med marinaden. Skär spjällen i mindre bitar/skivor och strö över lite flingsalt.
  7. Koka samman resten av marinaden i en kastrull. Häll den över spjällen vid servering.

Ingredienser

Portioner: 5
  • 1 1/2 kg tjocka revbensspjäll (i bitar)
Marinad
  • 2 1/2 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Kålsallad
  • 250 g spets- eller sommarkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 msk honung
  • 1/2 dl olja
  • 1/2 msk vinäger
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2682 kJ / 641 kCal
Läs mer om näringsvärden