Morfars honungsspjäll med spetskålssallad
![Morfars honungsspjäll med spetskålssallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17085/cf_259/morfars_honungsspjall_med_spetskalssallad.jpg)
Honungsspjäll med spetskålssallad kräver sin tid för tillagning, men det är det värt. Revbensspjällen har en härlig sötma av honung. Ingefära och nejlikor ger också fängslande smak.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008
![Morfars honungsspjäll med spetskålssallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17085/cf_259/morfars_honungsspjall_med_spetskalssallad.jpg)
Ingredienser
5 portioner
1 1/2 kg tjocka revbensspjäll (i bitar)
Marinad
2 1/2 msk honung
1 msk vitvinsvinäger
1 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk kinesisk soja
1 tsk ingefära
1 tsk malda nejlikor
1 tsk salt
1 krm peppar
Kålsallad
250 g spets- eller sommarkål
1 vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
1/2 msk honung
1/2 dl olja
1/2 msk vinäger
1/2 dl hackad persilja
1 tsk salt
flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2682 KJ / 641 kCal
Kommentarer
Det är de godaste revbensspjäll jag ätit.
Anita
2015-12-18Grilla i ugnen 1-1½ timme ?????
Robert
2010-12-22Provade dessa revben på julbordet iår. Alla gillade dem skarpt! Personligen vill jag gärna ha dem lite saltare, men det är ju lätt fixat med lite bordssalt...
Maria
2008-12-25