Morfars honungsspjäll med spetskålssallad

17
13
Morfars honungsspjäll med spetskålssallad

Honungsspjäll med spetskålssallad kräver sin tid för tillagning, men det är det värt. Revbensspjällen har en härlig sötma av honung. Ingefära och nejlikor ger också fängslande smak.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008

Morfars honungsspjäll med spetskålssallad

Ingredienser

5
1 1/2 kg tjocka revbensspjäll (i bitar)

Marinad

2 1/2 msk honung
1 msk vitvinsvinäger
1 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk kinesisk soja
1 tsk ingefära
1 tsk malda nejlikor
1 tsk salt
1 krm peppar

Kålsallad

250 g spets- eller sommarkål
1 vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
1/2 msk honung
1/2 dl olja
1/2 msk vinäger
1/2 dl hackad persilja
1 tsk salt
flingsalt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Anita

2015-12-18

Det är de godaste revbensspjäll jag ätit.

Robert

2010-12-22

Grilla i ugnen 1-1½ timme ?????

Maria

2008-12-25

Provade dessa revben på julbordet iår. Alla gillade dem skarpt! Personligen vill jag gärna ha dem lite saltare, men det är ju lätt fixat med lite bordssalt...

Näringsvärde per portion

Energi 2682 KJ / 641 kCal
Läs mer om näringsvärden