Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Limestekt revbensspjäll med sweet plum sauce

När du ska tillaga dessa limestekta revbensspjäll är det bra att ta hjälp av en kökstermometer. De honungsglaserade spjällen har en härlig smakkombination av både sött och salt. Servera med den kryddiga plommonsåsen smaksatt med kanel och nejlika.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Lägg köttet i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Blanda honung och soja och pensla köttet runt om. Häll vatten i formen.
  3. Sätt in mitt i ugnen och stek 25-30 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 150˚C.  Skär limen i skivor och lägg dem på köttet.
  4. Fortsätt att steka tills innertemperaturen är ca 80˚C eller tills benen lossnar lätt från köttet. Vänd köttet några gånger under tillagningstiden.
  5. Dela och kärna ur plommonen. Dela tomaterna och krama ur kärnorna. Skär plommonen och tomaterna i bitar. Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull och sjud den 10-12 minuter på svag värme. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med nykokta nudlar och sås.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 1/2 dl honung
  • 2 msk japansk soja
  • 1/2 dl vatten
  • 1 lime
Sås
  • 10 färska plommon
  • 5 tomater
  • 3 1/2 msk färsk ingefära
  • 1/2 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 dl råsocker
  • 2 dl apelsinjuice
Till servering
  • nudlar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt styckevara

10:- Rabatt

Scan 400-550 g

Mer info

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt kilovara

10:- Rabatt

Scan 500 g - 1,2 kg

Mer info