Revbensspjäll med söt soja, vitlök och purjo

Betyg 2.9 av 5.77 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Revbensspjäll med söt soja, vitlök och purjo

De här revbensspjällen är kryddiga och lite söta, med smak av ingefära, nejlika och ketjap manis. Purjolök blir pricken över i! Servera revbensspjällen på buffén eller tillsammans med ris och sallad.

Revbensspjäll med söt soja, vitlök och purjo

Ingredienser

4 portioner
5 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
1 stor purjolök
2 tsk curry
2 krm malda nejlikor
2 tsk sambal oelek
125 ml ketjap manis
1/2 tsk salt
ca 1 kg tjocka revbensspjäll

Till servering

sallad
ris

Gör så här

04:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Vet ej har inte provat.

    Annelie

Näringsvärde per portion

Energi2493 KJ / 595 kCal
Fett25 g
Salt2.8 g
Kolhydrater53 g
Protein38 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Revben med plommon och stjärnanis
    Betyg 3 av 5.56 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Revbensspjäll med julmustglaze
    Betyg 4.7 av 5.75 personer har röstat
    Receptet har 34 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Nudlar med strimlat fläsk
    Betyg 3.3 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grillade revben
    Betyg 3 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad