Revbensspjäll med miso, lönnsirap och ingefära

Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Revbensspjäll med miso, lönnsirap och ingefära

Revbensspjäll med miso, lönnsirap och ingefära ger buffén en japansk touch. Den gyllene glazen har en perfekt balans mellan djup, sötma och hetta!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2025

Två tillagade hela revbenspjäll i en ugnsform toppade med sesamfrön.

Ingredienser

8 portioner
ca 2 kg tunna revbensspjäll
1 tsk salt
2 dl vatten

Glaze

2 msk finriven ingefära
3 vitlöksklyftor
2 msk japansk soja
1 dl lönnsirap
4 msk misopasta
2 tsk sambal oelek
1 msk ris- eller vitvinsvinäger
2 msk rapsolja

Topping

3 msk rostade vita sesamfrön
4 msk misopasta

Gör så här

01:30:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Blev jättegoda Kommer att återvända till detta recept

    Birgitte

Näringsvärde per portion

Energi2534 KJ / 605 kCal
Fett40 g
Salt3.9 g
Kolhydrater15 g
Protein46 g

Testa liknande recept

  • Revbensspjäll peking style
    Betyg 2.7 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillade revben
    Betyg 3.1 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sesamkryddade revbensspjäll
    Betyg 3.7 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Five spice ribs med kryddiga nudlar
    Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Koreanska spjäll
    Betyg 4.1 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad