Revbensspjäll med miso, lönnsirap och ingefära

Revbensspjäll med miso, lönnsirap och ingefära ger buffén en japansk touch. Den gyllene glazen har en perfekt balans mellan djup, sötma och hetta!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2025

Ingredienser
8 portioner
ca 2 kg tunna revbensspjäll
1 tsk salt
2 dl vatten
Glaze
2 msk finriven ingefära
3 vitlöksklyftor
2 msk japansk soja
1 dl lönnsirap
4 msk misopasta
2 tsk sambal oelek
1 msk ris- eller vitvinsvinäger
2 msk rapsolja
Topping
3 msk rostade vita sesamfrön
4 msk misopasta
Gör så här
01:30:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2534 KJ / 605 kCal
Fett40 g
Salt3.9 g
Kolhydrater15 g
Protein46 g
Kommentar
1 stBlev jättegoda Kommer att återvända till detta recept
Birgitte