Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Revbensspjäll peking style

Dessa snabblagade små plättar blir extra matiga med sesamstekta, strimlade revbenspjäll. Blanda samman det varma köttet med salladslök, ingefära och hoisinsås och rulla in köttet i några plättar. Revbensspjäll peking style är utmärkt till brunch.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 (brunch) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek köttet hastigt i matfettet tillsammans med sesamfröna. Strimla salladslöken. Blanda köttet med salladslök, ingefära och hoisinsås.
  2. Fördela blandningen på plättarna och rulla ihop. Lägg på tallrikar eller serveringsfat med skarven nedåt.

Ingredienser

Portioner: 4 (brunch)
  • 4 dl strimlat stekt revbensspjäll
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk sesamfrö
  • 4 salladslökar
  • 2 tsk färsk riven ingefära
  • 2 dl hoisinsås
  • 12 plättar (hemmagjorda eller färdigköpta)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?