Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Revbensspjäll

Pensla revbensspjällen med en saftig och smakrik marinad. Spjällen ska brynas i en panna innan de penslas med en blandning av pressad citron, sweet chili, senapspulver och ingefära. Låt sedan köttet dra åt sig de härliga smakerna i ugnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Salta och peppra spjällen generöst och bryn dem runt om i en stek- eller grillpanna. Lägg över dem i en ugnssäker form.
  3. Sås: Pressa citronen och blanda den med resten av ingredienserna.
  4. Pensla spjällen med såsen. Stek i ca 1 ½ timme mitt i ugnen. Ta ut och pensla spjällen några gånger under stekningen för extra smak.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/2 kg revbensspjäll
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • smör eller olja till stekning
Sås
  • 1 citron
  • 1 dl mango chutney
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk senapspulver
  • 1 msk malen ingefära
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?