Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze

Betyg 4.2 av 5.
144 personer har röstat
47
Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze

Njut av saftiga revbensspjäll som du kokar och tilllagar i ugn. Den smakrika glazen svänger du enkelt ihop på riven ingefära, apelsin, soja och honung. En läcker smakkombination som passar lika bra på julbordet som sommarbuffén.

Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze

Ingredienser

4 portioner

Revben

2   gula lökar
ca 1 kg  tjocka revbensspjäll
15   svartpepparkorn
2 tsk  salt
3   lagerblad
1   köttbuljongtärning

Ingefärsglaze

4 msk  riven färsk ingefära
2 dl  färskpressad apelsinsaft
1 dl  flytande honung
1/2 dl  japansk soja

Till servering

rödkålssallad (se länk i steg 7 för recept)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknatexkl. rödkålssallad.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
144 personer har röstat

Kommentarer

Bra smak och kött som smälte i mun

Kenth

2024-02-28

La till en stor morot som ger också lite mer smak tycker jag.

Hans

2023-12-29

Receptet är ganska bra, och har använt det flera gånger. Men Glace tar 30-40 min , inte 3 min. För att göra det mer juligt så har jag bytt ut apelsinsaft mot julmust.

Felix

2023-12-23

Näringsvärde per portion

Energi2790 KJ / 667 kCal
Fett35 g
Salt6.8 g
Kolhydrater41 g
Protein47 g

Testa liknande recept

Doppspad med äpple och ingefära
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Revbensspjäll med kumquats
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Revbensspjäll med honung och chili
Betyg 3.1 av 5.
57 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade revbensspjäll med rosmaringlaze
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sesamkryddade revbensspjäll
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tjocka revbensspjäll med asiatisk kålsallad
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga