Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze
Njut av saftiga revbensspjäll som du kokar och tilllagar i ugn. Den smakrika glazen svänger du enkelt ihop på riven ingefära, apelsin, soja och honung. En läcker smakkombination som passar lika bra på julbordet som sommarbuffén.
Ingredienser
4 portioner
Revben
2 gula lökar
ca 1 kg tjocka revbensspjäll
15 svartpepparkorn
2 tsk salt
3 lagerblad
1 köttbuljongtärning
Ingefärsglaze
4 msk riven färsk ingefära
2 dl färskpressad apelsinsaft
1 dl flytande honung
1/2 dl japansk soja
Till servering
rödkålssallad (se länk i steg 7 för recept)
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknatexkl. rödkålssallad.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2790 KJ / 667 kCal
Fett35 g
Salt6.8 g
Kolhydrater41 g
Protein47 g
Kommentarer
Bra smak och kött som smälte i mun
Kenth
2024-02-28La till en stor morot som ger också lite mer smak tycker jag.
Hans
2023-12-29Receptet är ganska bra, och har använt det flera gånger. Men Glace tar 30-40 min , inte 3 min. För att göra det mer juligt så har jag bytt ut apelsinsaft mot julmust.
Felix
2023-12-23