Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Revbensspjäll med honung och chili

Prova gärna dessa möra revbenspjäll med en honungs- och chilismakande glace. Lägg in spjällen i ugnen och pensla då och då under tillagningen med glace gjord på chili, apelsin, honung, rapsolja och färsk ingefära. Avnjut dekorerad med apelsinskivor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg revbensspjället i smord ugnssäker form och salta.
  3. Glaze: Blanda glazen och pensla på lite av den.
  4. Sätt in revbensspjället i mitten av ugnen och ta då och då och pensla med glacen. När benen lossar från köttet är det klart. Ungefärlig stektid 1-1,5 timmar.
  5. Garnera med apelsinskivor och servera.

Recept och bild framtaget av barndietisten Sara Ask.

För alla

Fri från mjölkprotein,laktos, ägg och gluten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg revbensspjäll
  • 1 1/2 tsk salt
  • mjölk- och sojafritt margarin
  • apelsin i skivor till garnering
Glace
  • 1/2 dl apelsinjuicekoncentrat
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk finhackad röd chilifrukt
  • 1 msk rapsolja
Lägg till i inköpslistan