Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Revbensspjäll med kumquats

Revbensspjäll med kumquats är ett härligt sätt att laga tjocka revbenspjäll. Stek spjällen penslade med soja i ugn, skär dem i bitar och pensla med en glaze av kumquats, honung, rapsolja, apelsinjuice, soja och ingefära och låt gå klart i ugn.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Pensla spjället med soja. Lägg det på ett galler med den feta sidan upp. Ställ en långpanna under med lite vatten i (1-2 cm högt). Stek i mitten av ugnen ca 1 1/2 timme. Vänd spjället en gång under stekningen. Ta ut spjället och höj ugnstemperaturen till 250°C.
  3. Glaze: Skiva kumquats och blanda ihop glazen i en kastrull. Låt den koka ihop några minuter.
  4. Skär spjället i bitar och pensla med glazen.
  5. Stek spjället vid serveringen i mitten av ugnen tills det får färg och är genomvarmt, 10-15 minuter.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • ca 2 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 - 1 1/2 msk kinesisk soja
Glaze
  • 10 kumquats
  • 1 dl honung
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk färskpressad apelsinjuice
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer