Revbensspjäll med kumquats

Revbensspjäll med kumquats är ett härligt sätt att laga tjocka revbenspjäll. Stek spjällen penslade med soja i ugn, skär dem i bitar och pensla med en glaze av kumquats, honung, rapsolja, apelsinjuice, soja och ingefära och låt gå klart i ugn.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Ingredienser
8 portioner
ca 2 kg tjocka revbensspjäll
1 - 1 1/2 msk kinesisk soja
Glaze
10 kumquats
1 dl honung
1 dl rapsolja
2 msk färskpressad apelsinjuice
1 msk kinesisk soja
2 tsk malen ingefära
2 krm svartpeppar
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Fantastiskt gott! Lätt att göra och resultatet är underbart. Långpannan med vatten inunder gallret minimerar städningen av ugnen. Smart
Andrea
2009-02-26