Revbensspjäll med kumquats

Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
1
Revbensspjäll med kumquats

Revbensspjäll med kumquats är ett härligt sätt att laga tjocka revbenspjäll. Stek spjällen penslade med soja i ugn, skär dem i bitar och pensla med en glaze av kumquats, honung, rapsolja, apelsinjuice, soja och ingefära och låt gå klart i ugn.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Revbensspjäll med kumquats

Ingredienser

8 portioner
ca 2 kg  tjocka revbensspjäll
1 - 1 1/2 msk  kinesisk soja

Glaze

10   kumquats
1 dl  honung
1 dl  rapsolja
2 msk  färskpressad apelsinjuice
1 msk  kinesisk soja
2 tsk  malen ingefära
2 krm  svartpeppar

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Fantastiskt gott! Lätt att göra och resultatet är underbart. Långpannan med vatten inunder gallret minimerar städningen av ugnen. Smart

Andrea

2009-02-26

Testa liknande recept

Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze
Betyg 4.2 av 5.
148 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade revbensspjäll med rosmaringlaze
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Revbensspjäll med honung och chili
Betyg 3.1 av 5.
57 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grymma kamben
Betyg 2.7 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Martins marockanska revbensspjäll
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sesamkryddade revbensspjäll
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga