Revbensspjäll med kumquats

Revbensspjäll med kumquats är ett härligt sätt att laga tjocka revbenspjäll. Stek spjällen penslade med soja i ugn, skär dem i bitar och pensla med en glaze av kumquats, honung, rapsolja, apelsinjuice, soja och ingefära och låt gå klart i ugn.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Ingredienser
8 portioner
ca 2 kg tjocka revbensspjäll
1 - 1 1/2 msk kinesisk soja
Glaze
10 kumquats
1 dl honung
1 dl rapsolja
2 msk färskpressad apelsinjuice
1 msk kinesisk soja
2 tsk malen ingefära
2 krm svartpeppar
Gör så här
01:30:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
Fantastiskt gott! Lätt att göra och resultatet är underbart. Långpannan med vatten inunder gallret minimerar städningen av ugnen. Smart
Andrea
2009-02-26