Doppspad med äpple och ingefära
Detta doppspad är en variation av dopp i grytan är långt ifrån ett varmt, oljigt skinkspad med blöta brödbitar. Tänk snarare en mustig buljong som både får friskhet av äppelmust och sting från ingefära. Gör som norrlänningarna och skippa mjukbrödet och doppa ett hårt tunnbröd istället för en fulländad upplevelse.
Ingredienser
8 bufféportioner
5 dl skinkspad
2 msk riven ingefära
5 dl äppelmust
30 hela svartpepparkorn
500 - 600 g vitkål
200 - 300 g purjolök
Till servering
tunnbröd
Gör så här
Fakta:
Varför äter vi dopp i grytan vid jul?
Dopp i grytan var ursprungligen inte en del av julbordet, utan det sågs praktiskt att doppa det något hårda brödet för att mjuka upp det i spadet från grytan med kokt skinka och julkorv i samband med julförberedelserna.
Varför äter vi dopp i grytan vid jul?
Dopp i grytan var ursprungligen inte en del av julbordet, utan det sågs praktiskt att doppa det något hårda brödet för att mjuka upp det i spadet från grytan med kokt skinka och julkorv i samband med julförberedelserna.
Har du lagat receptet?
Kommentarer