Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze

Blev det kvar glögg från advent? Då är den perfekt att ha i revebensspjällskoket. Här är ett klockrent recept där du kokar tjocka revebensspjäll möra och sedan penslar dem med en kryddig glögg-glaze med smak av chili, ingefära, kanel och kardemumma. En garanterad succé på julbordet!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Revben: Lägg köttet i en gryta, tillsätt glögg och soja. Fyll sedan på med vatten och salt tills köttet är helt täckt, ta 1 tsk salt per liter vatten.
  2. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Skala och skär ingefäran i grova bitar. Lägg vitlök och ingefära i grytan tillsammans med pepparkorn.
  3. Koka upp och skumma av. Låt köttet småkoka ca 2 timmar, eller tills det är mört. 
  4. Glaze: Fräs ingefära och sambal i oljan. Tillsätt tomatpurén och fräs så att den får lite färg. Häll på glögg och tillsätt resterande ingredienser. Låt koka till en sirapsliknande konsistens, ca 10 minuter.
  5. Mixa med stavmixer och smaka av. Ställ ev spjäll och glaze i kylen fram till servering. 
  6. Vid servering: Om spjällen varit i kylen, ta fram dem ca 1 ½ timme före servering. Sätt ugnen på 225°C. Lägg spjällen med köttsidan upp i en ugnssäker form. Pensla ovansidan med glazen. Ställ in i ugnen ca 10 minuter, eller tills ytan har fått fin färg.

Näringsberäkningen är gjord utan hänsyn till kokvattnet.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
Revbensspjäll
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 4 dl rödvinsglögg
  • 1/2 dl japansk soja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 50 g färsk ingefära
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 tsk salt (per liter vatten)
  • vatten (till kokning)
Glögg-glaze
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 3/4 msk sambal oelek
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 msk tomatpuré
  • 2 1/2 dl rödvinsglögg
  • 1/2 dl mörk sirap
  • 1 kanelstång
  • 5 kardemummakärnor
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1966 kJ / 470 kCal