Glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze
Blev det kvar glögg från advent? Då är den perfekt att ha i revebensspjällskoket. Här är ett klockrent recept där du kokar tjocka revebensspjäll möra och sedan penslar dem med en kryddig glögg-glaze med smak av chili, ingefära, kanel och kardemumma. En garanterad succé på julbordet!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015
Ingredienser
6 portioner
Revbensspjäll
1 kg tjocka revbensspjäll
4 dl rödvinsglögg
1/2 dl japansk soja
3 vitlöksklyftor
50 g färsk ingefära
10 svartpepparkorn
1 tsk salt (per liter vatten)
vatten (till kokning)
Glögg-glaze
1 msk finhackad ingefära
3/4 msk sambal oelek
1 msk olja
1 1/2 msk tomatpuré
2 1/2 dl rödvinsglögg
1/2 dl mörk sirap
1 kanelstång
5 kardemummakärnor
1 tsk salt
Gör så här
Näringsberäkningen är gjord utan hänsyn till kokvattnet.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1966 KJ / 470 kCal
Fett25 g
Salt1.6 g
Kolhydrater21 g
Protein30 g
Kommentarer
Kan man använda buljongen som blir kvar efter koket till något? Några receptförslag?
Mitra
2021-12-23En undran bara, varför står det att den är glutenfri när den innehåller japansk soja? Det är gluten i soja om du inte väljer en som det är uttalat glutenfri. Kan vara lite lurigt om folk inte har koll på det.
Nicole
2021-12-20Hej Nicole! Tack för din uppmärksamhet. Soja består delvis av vete men i analyser som Livsmedelsverket gjort har man ändå kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. Därför har vi kategoriserat denna rätt som glutenfri. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-12-20När skär man upp revbenen i bitar? Före man lägger på glaze eller när den är helt färdig?
Linda
2021-12-13