Glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze

Betyg 3.5 av 5.
371 personer har röstat
15
Glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze

Blev det kvar glögg från advent? Då är den perfekt att ha i revebensspjällskoket. Här är ett klockrent recept där du kokar tjocka revebensspjäll möra och sedan penslar dem med en kryddig glögg-glaze med smak av chili, ingefära, kanel och kardemumma. En garanterad succé på julbordet!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze

Ingredienser

6 portioner

Revbensspjäll

1 kg  tjocka revbensspjäll
4 dl  rödvinsglögg
1/2 dl  japansk soja
3   vitlöksklyftor
50 g  färsk ingefära
10   svartpepparkorn
1 tsk  salt (per liter vatten)
vatten (till kokning)

Glögg-glaze

1 msk  finhackad ingefära
3/4 msk  sambal oelek
1 msk  olja
1 1/2 msk  tomatpuré
2 1/2 dl  rödvinsglögg
1/2 dl  mörk sirap
1   kanelstång
5   kardemummakärnor
1 tsk  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Näringsberäkningen är gjord utan hänsyn till kokvattnet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
371 personer har röstat

Kommentarer

Kan man använda buljongen som blir kvar efter koket till något? Några receptförslag?

Mitra

2021-12-23

En undran bara, varför står det att den är glutenfri när den innehåller japansk soja? Det är gluten i soja om du inte väljer en som det är uttalat glutenfri. Kan vara lite lurigt om folk inte har koll på det.

Nicole

2021-12-20

Hej Nicole! Tack för din uppmärksamhet. Soja består delvis av vete men i analyser som Livsmedelsverket gjort har man ändå kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. Därför har vi kategoriserat denna rätt som glutenfri. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2021-12-20

När skär man upp revbenen i bitar? Före man lägger på glaze eller när den är helt färdig?

Linda

2021-12-13

Näringsvärde per portion

Energi1966 KJ / 470 kCal
Fett25 g
Salt1.6 g
Kolhydrater21 g
Protein30 g

Testa liknande recept

Sticky ribs med hemgjord BBQ-sås
Betyg 3.3 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chai-nektariner
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze
Betyg 4.2 av 5.
147 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Buljongkokta revben
Betyg 3.2 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grymma kamben
Betyg 2.7 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade revben
Betyg 2.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga