Glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze

362
15
Glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze

Blev det kvar glögg från advent? Då är den perfekt att ha i revebensspjällskoket. Här är ett klockrent recept där du kokar tjocka revebensspjäll möra och sedan penslar dem med en kryddig glögg-glaze med smak av chili, ingefära, kanel och kardemumma. En garanterad succé på julbordet!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze

Ingredienser

6 portioner

Revbensspjäll

1 kg tjocka revbensspjäll
4 dl rödvinsglögg
1/2 dl japansk soja
3 vitlöksklyftor
50 g färsk ingefära
10 svartpepparkorn
1 tsk salt (per liter vatten)
vatten (till kokning)

Glögg-glaze

1 msk finhackad ingefära
3/4 msk sambal oelek
1 msk olja
1 1/2 msk tomatpuré
2 1/2 dl rödvinsglögg
1/2 dl mörk sirap
1 kanelstång
5 kardemummakärnor
1 tsk salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Näringsberäkningen är gjord utan hänsyn till kokvattnet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

362

Kommentarer

Mitra

2021-12-23

Kan man använda buljongen som blir kvar efter koket till något? Några receptförslag?

Nicole

2021-12-20

En undran bara, varför står det att den är glutenfri när den innehåller japansk soja? Det är gluten i soja om du inte väljer en som det är uttalat glutenfri. Kan vara lite lurigt om folk inte har koll på det.

Redaktionen ICAse

2021-12-20

Hej Nicole! Tack för din uppmärksamhet. Soja består delvis av vete men i analyser som Livsmedelsverket gjort har man ändå kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. Därför har vi kategoriserat denna rätt som glutenfri. Hälsningar Michelle

Linda

2021-12-13

När skär man upp revbenen i bitar? Före man lägger på glaze eller när den är helt färdig?

Näringsvärde per portion

Energi 1966 KJ / 470 kCal
Fett 25 g
Salt 1.6 g
Kolhydrater 21 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden