Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Rödkålssallad med citron och persilja

Bjud på ett perfekt tillbehör med denna mumsiga rödkålssallad med syrlig citron och aromatisk persilja. Låt din sallad stå och marineras i vinäger någon timme och blanda den med persiljan och gyllenrostade mandlar just före servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla rödkålen, finriv skalet och pressa juicen ur citronen.
  2. Blanda kål, citron skal/juice med olivolja, vinäger och salt, låt salladen stå och marinera ca 2 timmar.
  3. Rosta mandlarna gyllenbruna i en het stekpanna med lite salt. Hacka mandeln och persiljan grovt och rör ned i kålsalladen, smaksätt med salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g rödkål
  • 1 citron
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 1 dl skalad mandel
  • 1 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1043 kJ / 248 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer