Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mormors revbensspjällsgryta

Ett matigt recept på härlig gryta med revbensspjäll. Revbensspjällsgryta gör du av bland annat lök, katrinplommon, lagerblad och matlagningsgrädde. Gör till köttgrytan en syrlig sallad av gurka och ättiksprit.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm upp en gjutjärnsgryta/stor kastrull. Bryn revbensspjällen i smör tills de får lite färg.
  2. Skala och klyfta löken. Tillsätt den, katrinplommon, lagerblad, pepparkorn, ev. socker och salt. Häll på vatten så att det täcker. 
  3. Låt sjuda under lock i ca 1 timme eller tills köttet släpper från benen.
  4. Red av med grädde och majsstärkelse utrört i lite vatten och ev. lite soja för färgens skull.
  5. Gurksallad: Skala och hyvla gurkan tunt. Värm vattnet i en kastrull och tillsätt socker och ättiksprit. Häll lagen över gurkan och låt svalna.
  6. Servera revbensspjällen med gurksallad, kokt potatis, en knäckemacka och en immande kall pilsner.

För alla

Gör glutenfri: bjud med glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matgrädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserat gräddalternativ, använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 stor gul lök
  • 1 1/2 dl torkade katrinplommon
  • 1 lagerblad
  • 10 vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • ev 1 krm socker
  • 2 tsk salt
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • maizenastärkelse
  • vatten
  • ev soja
Gurksallad
  • 1 gurka
  • 4 msk varmt vatten
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk ättiksprit
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer