Mormors revbensspjällsgryta

Ett matigt recept på härlig gryta med revbensspjäll. Revbensspjällsgryta gör du av bland annat lök, katrinplommon, lagerblad och matlagningsgrädde. Gör till köttgrytan en syrlig sallad av gurka och ättiksprit.

Ingredienser
4 portioner
1 kg tjocka revbensspjäll
1 msk smör till stekning
1 stor gul lök
1 1/2 dl torkade katrinplommon
1 lagerblad
10 vitpepparkorn
5 kryddpepparkorn
ev 1 krm socker
2 tsk salt
1 dl matlagningsgrädde
majsstärkelse
vatten
soja
Gurksallad
1 gurka
4 msk varmt vatten
2 msk strösocker
4 msk ättiksprit
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
Får barndomen att återkomma då man ofta åt detta, Svensk husmanskost när den är som bäst.
Ronny
2024-12-21