Rimmade spjäll med chiliglaze

Betyg 4.8 av 5.
13 personer har röstat
4
Rimmade spjäll med chiliglaze

Dessa rimmade spjäll med chiliglaze passar perfekt på buffébordet. Låt dina revbensspjäll rimmas i kyl några dygn innan du kokar dem med morot och lök. Pensla de färdigkokta, möra köttbitarna med glaze och ställ i ugn en stund före servering.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Rimmade spjäll med chiliglaze

Ingredienser

6 portioner

Rimning

5 liter vatten
5 1/2 dl salt
1 dl socker
2 kg tjocka revbensspjäll
1 sats chiliglaze (se länk nedan under steg 6)

Lag

1 gul lök
1 morot
2 lagerblad
3 msk timjan
10 vitpepparkorn

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

https://www.ica.se/recept/chiliglaze-713215/

Sara

2020-12-20

Tack Sara! Vi har nu uppdaterat länken så att den ska fungera igen. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-12-21

Ingen länk till Glazen :(

Andreas

2020-11-28

Det här receptet är familjens favorit på julbordet. Hänger med från år till år. Mört, smakrikt och lätt att göra.

Matz

2018-12-22

Testa liknande recept

Glaserat julspjäll
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mormors revbensspjällsgryta
Betyg 3.4 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Peppar- och ingefärsglaserade revbensspjäll
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Revbensspjäll five spices
Betyg 4.1 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glöggmarinerade revbensspjäll med rotfrukter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Högrev med rotfrukter och pepparrotstillbehör
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga