Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rimmade spjäll med chiliglaze

Dessa rimmade spjäll med chiliglaze passar perfekt på buffébordet. Låt dina revbensspjäll rimmas i kyl några dygn innan du kokar dem med morot och lök. Pensla de färdigkokta, möra köttbitarna med glaze och ställ i ugn en stund före servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rimning: Börja med rimningen. Koka upp vatten, salt och socker i en kastrull. Låt svalna. Lägg köttet med fettsidan uppåt i en stor skål, skär det ev i hälften så det ryms i skålen. Häll rimningslagen över, den ska täcka köttet. Täck över och ställ i kylen. Låt stå 3 dygn.
  2. Lag: Skala och skär löken i klyftor och moroten i bitar. Häll av revbenen och lägg i en stor kastrull tillsammans med lök och morot. Häll på nytt vatten så att det täcker plus lite till.
  3. Låt koka under lock tills köttet nästan släpper från benet, 1 1/2–2 timmar, späd ev med mer vatten under kokningen.
  4. Lyft upp köttet ur vattnet och låt rinna av.
  5. Sätt ugnen på 200°C. Skär köttet i serveringsstora bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Pensla bitarna runt om med Glazen. Tillaga ca 15 minuter i ugnen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 sats chiliglaze (se länk nedan under steg 5)
Rimning
  • 5 liter vatten
  • 5 1/2 dl salt
  • 1 dl socker
Lag
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 lagerblad
  • 3 msk timjan
  • 10 vitpepparkorn
Lägg till i inköpslistan