Rimmade spjäll med chiliglaze

Betyg 4.8 av 5.
13 personer har röstat
4
Rimmade spjäll med chiliglaze

Dessa rimmade spjäll med chiliglaze passar perfekt på buffébordet. Låt dina revbensspjäll rimmas i kyl några dygn innan du kokar dem med morot och lök. Pensla de färdigkokta, möra köttbitarna med glaze och ställ i ugn en stund före servering.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Rimmade spjäll med chiliglaze

Ingredienser

6 portioner

Rimning

5   liter vatten
5 1/2 dl  salt
1 dl  socker
2 kg  tjocka revbensspjäll
1   sats chiliglaze (se länk nedan under steg 6)

Lag

1   gul lök
1   morot
2   lagerblad
3 msk  timjan
10   vitpepparkorn

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

https://www.ica.se/recept/chiliglaze-713215/

Sara

2020-12-20

Tack Sara! Vi har nu uppdaterat länken så att den ska fungera igen. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-12-21

Ingen länk till Glazen :(

Andreas

2020-11-28

Det här receptet är familjens favorit på julbordet. Hänger med från år till år. Mört, smakrikt och lätt att göra.

Matz

2018-12-22

Testa liknande recept

Glaserat julspjäll
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mormors revbensspjällsgryta
Betyg 3.4 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Peppar- och ingefärsglaserade revbensspjäll
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Revbensspjäll five spices
Betyg 4.1 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glöggmarinerade revbensspjäll med rotfrukter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Grillade revben
Betyg 2.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga