Renskavsgryta med gröna ärtor
En mustig gryta blir kvällens middag! Den unika smaken renskaven har passar utmärkt ihop med soja, morötter och vitlök. Till denna serveras couscous eller ris - båda passar lika bra.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2022
Ingredienser
4 portioner
1/2 förp morötter (à 500 g)
1 gul lök
4 port ris eller couscous
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
400 g renskav
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 msk japansk soja
1/2 köttbuljongtärning
salt
peppar
1/2 förp gröna ärtor (à 500 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Servera gärna med lite lingonsylt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2217 KJ / 529 kCal
Fett16 g
Salt2.3 g
Kolhydrater63 g
Protein30 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smakade riktigt illa
Wilma
2022-08-16Gott! Tog hela buljongtärningen. Alla runt bordet tyckte det var gott.
Stefan
2022-05-09