Renskavspanna med grönpepparsmak

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
5
Renskavspanna med grönpepparsmak

Renskavspanna med grönpepparsmak är en smakrik panna som kombinerar grönpepparens goda smak med det vilda i renskaven. Utsökt svensk husmanskost som serveras med pressad potatis eller potatismos.

Renskavspanna med grönpepparsmak

Ingredienser

4 portioner
2   pkt fryst renskav (à 240 g)
1 msk  smör
1   gul lök
1 msk  grönpeppar
1 msk  fransk ljus senap
2 1/2 dl  matlagningsgrädde (5%)
200 g  frysta gröna ärtor
1/4 - 1/2 tsk  salt

Gör så här

Tips

Även gott att servera hemlagat potatismos med rikligt av hackad persilja i.

Gröna tipset: Byt ut renskavet mot quornfärs.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott med krossad grönpeppar och mera senap. Gör den även på gryrbitar från älg och hjort, och det blir gott.

Elisabeth

2011-09-04

Helt ljuvlig "panna" men grovmalen svartpeppar minst lika gott..... Senap kan med fördel ökas något.

Håkan

2009-06-12

Tips till hon som tyckte att grönpepparkornen förstörde maträtten. Stöt dom i en mortel

Margareta

2006-08-11

Näringsvärde per portion

Energi1801 KJ / 430 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Renskav med karljohan, senap och enbär
Betyg 4.1 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Renskavsgryta med gröna ärtor
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Viltskavsgryta med svamp
Betyg 4.5 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Annikas souvas
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Renskavsgryta med kryddiga hjortron
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Renskavs- och svampsås
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga