Renskavspanna med grönpepparsmak är en smakrik panna som kombinerar grönpepparens goda smak med det vilda i renskaven. Utsökt svensk husmanskost som serveras med pressad potatis eller potatismos.
Ingredienser
4 portioner
2
pkt fryst renskav (à 240 g)
1
msk
smör
1
gul lök
1
msk
grönpeppar
1
msk
fransk ljus senap
2 1/2
dl
matlagningsgrädde (5%)
200
g
frysta gröna ärtor
1/4 - 1/2
tsk
salt
Gör så här
Tips
Även gott att servera hemlagat potatismos med rikligt av hackad persilja i.
Gröna tipset: Byt ut renskavet mot quornfärs.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
6
5 st
Kommentarer
Elisabeth
2011-09-04
Jättegott med krossad grönpeppar och mera senap. Gör den även på gryrbitar från älg och hjort, och det blir gott.
Håkan
2009-06-12
Helt ljuvlig "panna" men grovmalen svartpeppar minst lika gott.....
Senap kan med fördel ökas något.
Margareta
2006-08-11
Tips till hon som tyckte att grönpepparkornen förstörde maträtten. Stöt dom i en mortel
Kommentarer
Elisabeth
2011-09-04Jättegott med krossad grönpeppar och mera senap. Gör den även på gryrbitar från älg och hjort, och det blir gott.
Håkan
2009-06-12Helt ljuvlig "panna" men grovmalen svartpeppar minst lika gott..... Senap kan med fördel ökas något.
Margareta
2006-08-11Tips till hon som tyckte att grönpepparkornen förstörde maträtten. Stöt dom i en mortel