Renskavspanna med grönpepparsmak

6
5
Renskavspanna med grönpepparsmak

Renskavspanna med grönpepparsmak är en smakrik panna som kombinerar grönpepparens goda smak med det vilda i renskaven. Utsökt svensk husmanskost som serveras med pressad potatis eller potatismos.

Renskavspanna med grönpepparsmak

Ingredienser

4 portioner
2 pkt fryst renskav (à 240 g)
1 msk smör
1 gul lök
1 msk grönpeppar
1 msk fransk ljus senap
2 1/2 dl matlagningsgrädde (5%)
200 g frysta gröna ärtor
1/4 - 1/2 tsk salt

Gör så här

Tips

Även gott att servera hemlagat potatismos med rikligt av hackad persilja i.

Gröna tipset: Byt ut renskavet mot quornfärs.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Elisabeth

2011-09-04

Jättegott med krossad grönpeppar och mera senap. Gör den även på gryrbitar från älg och hjort, och det blir gott.

Håkan

2009-06-12

Helt ljuvlig "panna" men grovmalen svartpeppar minst lika gott..... Senap kan med fördel ökas något.

Margareta

2006-08-11

Tips till hon som tyckte att grönpepparkornen förstörde maträtten. Stöt dom i en mortel

Näringsvärde per portion

Energi 1801 KJ / 430 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden