Renskavspanna med grönpepparsmak

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
5
Renskavspanna med grönpepparsmak

Renskavspanna med grönpepparsmak är en smakrik panna som kombinerar grönpepparens goda smak med det vilda i renskaven. Utsökt svensk husmanskost som serveras med pressad potatis eller potatismos.

Renskavspanna med grönpepparsmak

Ingredienser

4 portioner
2 pkt fryst renskav (à 240 g)
1 msk smör
1 gul lök
1 msk grönpeppar
1 msk fransk ljus senap
2 1/2 dl matlagningsgrädde (5%)
200 g frysta gröna ärtor
1/4 - 1/2 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott med krossad grönpeppar och mera senap. Gör den även på gryrbitar från älg och hjort, och det blir gott.

Elisabeth

2011-09-04

Helt ljuvlig "panna" men grovmalen svartpeppar minst lika gott..... Senap kan med fördel ökas något.

Håkan

2009-06-12

Tips till hon som tyckte att grönpepparkornen förstörde maträtten. Stöt dom i en mortel

Margareta

2006-08-11

Näringsvärde per portion

Energi1801 KJ / 430 kCal
Fett19.7 g

Testa liknande recept

Renskav med karljohan, senap och enbär
Betyg 4.1 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Viltskavsgryta med svamp
Betyg 4.5 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Annikas souvas
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Renskavsgryta med gröna ärtor
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Renskavsgryta med kryddiga hjortron
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Norrländska tacos
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga