Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Renskavspanna med grönpepparsmak

Renskavspanna med grönpepparsmak är en smakrik panna som kombinerar grönpepparens goda smak med det vilda i renskaven. Utsökt svensk husmanskost som serveras med pressad potatis eller potatismos.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta fram renskavspaketen ur frysen och låt det ligga i rumstemperatur 5-10 min. Skiva sedan blocket tunt rakt över.
  2. Smält matfettet i en stekpanna. Lägg i köttet när matfettet är ljusgult och slutat skumma. Bryn i omgångar så att inte pannan blir för full, då är det svårt att få färg på köttet.
  3. Skala och hacka löken. Tillsätt den och låt den fräsa tillsammans med köttet några min.
  4. Blanda ner grönpeppar och senap. Tillsätt matlagningsgrädden och ärterna och låt pannan småputtra 5-10 min. Smaka av med salt.
  5. Servera med pressad potatis och rårivna morötter.

Tips

Även gott att servera hemlagat potatismos med rikligt av hackad persilja i.

Gröna tipset: Byt ut renskavet mot quornfärs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 pkt fryst renskav (à 240 g)
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök
  • 1 msk grönpeppar
  • 1 msk fransk ljus senap
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde (5%)
  • 200 g frysta gröna ärter
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1801 kJ / 430 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer