Renskavsgulasch med vitlökskräm

16
4
Renskavsgulasch med vitlökskräm

Gulasch är den kryddiga ungerska köttgrytan, här med en twist från svensk matkultur - lagad på renskav. Hemligheten till denna goda gryta är grillad paprika som tillför smak utöver det vanliga. Med en klick vitlökskräm till blir det kanongott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2014

Renskavsgulasch med vitlökskräm

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn

Gulasch

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
1/2 tsk hel kummin
2 msk olivolja
1 msk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
1/2 tsk timjan
1/2 burk grillade paprikor (à 530 g)
480 g renskav
2 köttbuljongtärningar eller fond (2 köttbuljongtärningar motsvarar 3 msk fond)
4 dl vatten
390 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
salt och peppar

Vitlökskräm

1 dl smetana
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Ingela

2019-04-04

Älskar denna rätt! Om man inte vill ha ris till kan bara ha kokt broccoli till. Även pasta.

Cecilia

2014-12-07

Har lagat flera gånger, en av makens favoriträtter! Mycket gott!!!

Marie

2014-03-02

Helt okej men saknade sting. Kryddade upp den med chili-flakes. Efterlyser mer smaker i ICAs rätter. Dom flesta är väldigt flata. Självklart kan man krydda upp själv men tycker att konceptet med kassen faller lite när man får styra upp rätterna själv.

Näringsvärde per portion

Energi 2613 KJ / 624 kCal
Fett 28.3 g
Kolhydrater 59.4 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden