Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Renskavsgulasch med vitlökskräm

Gulasch är den kryddiga ungerska köttgrytan, här med en twist från svensk matkultur - lagad på renskav. Hemligheten till denna goda gryta är grillad paprika som tillför smak utöver det vanliga. Med en klick vitlökskräm till blir det kanongott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Gulasch: Skala lök och vitlök, hacka löken och skiva vitlöken. Skala och tärna morötterna fint. Mortla kumminfröna.
  3. Fräs grönsakerna i hälften av olivoljan i en stekpanna tillsammans med kryddorna. Lägg över i en kastrull.
  4. Låt paprikorna rinna av och skär dem i bitar. Stek skaven i resten av olivoljan i en stekpanna. Lägg skaven i kastrullen med grönsakerna och tillsätt buljongtärningar eller fond, vatten, tomater, tomatpuré och paprikan. Låt småkoka under lock ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Vitlökskräm: Blanda smetana med skalad riven vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera gulaschen toppad med en klick vitlökskräm och ris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
Gulasch
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 1/2 tsk hel kummin
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1/2 tsk timjan
  • 1/2 burk grillade paprikor (à 530 g)
  • 480 g renskav
  • 2 köttbuljongtärningar eller fond (2 köttbuljongtärningar motsvarar 3 msk fond)
  • 4 dl vatten
  • 390 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och peppar
Vitlökskräm
  • 1 dl smetana
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2613 kJ / 624 kCal