Renskavsgulasch med vitlökskräm
Gulasch är den kryddiga ungerska köttgrytan, här med en twist från svensk matkultur - lagad på renskav. Hemligheten till denna goda gryta är grillad paprika som tillför smak utöver det vanliga. Med en klick vitlökskräm till blir det kanongott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Gulasch
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
1/2 tsk hel kummin
2 msk olivolja
1 msk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
1/2 tsk timjan
1/2 burk grillade paprikor (à 530 g)
480 g renskav
2 köttbuljongtärningar eller fond (2 köttbuljongtärningar motsvarar 3 msk fond)
4 dl vatten
390 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
salt
peppar
Vitlökskräm
1 dl smetana
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2613 KJ / 624 kCal
Fett28.3 g
Kolhydrater59.4 g
Protein31 g
Kommentarer
Älskar denna rätt! Om man inte vill ha ris till kan bara ha kokt broccoli till. Även pasta.
Ingela
2019-04-04Har lagat flera gånger, en av makens favoriträtter! Mycket gott!!!
Cecilia
2014-12-07Helt okej men saknade sting. Kryddade upp den med chili-flakes. Efterlyser mer smaker i ICAs rätter. Dom flesta är väldigt flata. Självklart kan man krydda upp själv men tycker att konceptet med kassen faller lite när man får styra upp rätterna själv.
Marie
2014-03-02