Renskav med pumpa, purjolök och messmörssås

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
1
Renskav med pumpa, purjolök och messmörssås

Renskav med pumpa, purjolök och messmörssås är ett annorlunda och spännande recept med läckra och trevliga smaker. Rätten är snabblagad och passar till både vardag och fest och är god att servera med potatis eller potatispuré samt rårörda lingon.

Renskav med pumpa, purjolök och messmörssås

Ingredienser

4 portioner
1/2 liten butternut pumpa eller morötter (1/2 liten pumpa motsvarar 2 morötter)
1 liten purjolök
2 paket renskav eller viltskav (à 240 g)
2 msk smör eller margarin
1 dl vatten
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3 msk messmör
salt
peppar

Till servering

potatis eller potatispuré
rårörda lingon

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Gott och lättlagat! En lite ovanlig kombo - messmör och pumpa. Rätten är mild, och får en lätt sötma av messmöret. Kommer absolut göra igen, och även använda messmör mer i matlagningen. Jag kokade kuberna av pumpa samt purjon separat innan de fick fräsa med köttet. Ville säkerställa att de var mjuka. Rekommenderas.

Helena

2024-12-01

Näringsvärde per portion

Energi3071 KJ / 735 kCal
Fett45.9 g
Kolhydrater47.3 g
Protein32 g

Testa liknande recept

Renskavsröra med trattkantareller och messmör
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Renskav med kantareller och rostad mandelpotatis
Betyg 3.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Crêpes med viltstuvning
Betyg 3.1 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Renklämma
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Norrländska tacos
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza med pumpakräm och pecorino
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga