Renskav med pumpa, purjolök och messmörssås
Renskav med pumpa, purjolök och messmörssås är ett annorlunda och spännande recept med läckra och trevliga smaker. Rätten är snabblagad och passar till både vardag och fest och är god att servera med potatis eller potatispuré samt rårörda lingon.
Ingredienser
4 portioner
1/2 liten butternut pumpa eller morötter (1/2 liten pumpa motsvarar 2 morötter)
1 liten purjolök
2 paket renskav eller viltskav (à 240 g)
2 msk smör eller margarin
1 dl vatten
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3 msk messmör
salt och peppar
Till servering
potatis eller potatispuré
rårörda lingon
För alla
Rätten är glutenfri.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde och mjölk. Är man väldigt känslig byter man ut messmöret mot 1–2 msk strösocker (för 4 port).
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot havre-, soja- eller risalternativ. Byt ut messmöret mot 1–2 msk strösocker (för 4 port). Servera med kokt potatis.
Äggfri: kontrollera att purén inte innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3071 KJ / 735 kCal
Fett45.9 g
Kolhydrater47.3 g
Protein32 g
Kommentarer