Renskav med pumpa, purjolök och messmörssås
Renskav med pumpa, purjolök och messmörssås är ett annorlunda och spännande recept med läckra och trevliga smaker. Rätten är snabblagad och passar till både vardag och fest och är god att servera med potatis eller potatispuré samt rårörda lingon.
Ingredienser
4 portioner
1/2 liten butternut pumpa eller morötter (1/2 liten pumpa motsvarar 2 morötter)
1 liten purjolök
2 paket renskav eller viltskav (à 240 g)
2 msk smör eller margarin
1 dl vatten
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3 msk messmör
salt
peppar
Till servering
potatis eller potatispuré
rårörda lingon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3071 KJ / 735 kCal
Fett45.9 g
Kolhydrater47.3 g
Protein32 g
Kommentar
Gott och lättlagat! En lite ovanlig kombo - messmör och pumpa. Rätten är mild, och får en lätt sötma av messmöret. Kommer absolut göra igen, och även använda messmör mer i matlagningen. Jag kokade kuberna av pumpa samt purjon separat innan de fick fräsa med köttet. Ville säkerställa att de var mjuka. Rekommenderas.
Helena
2024-12-01