Renskav med pumpa, purjolök och messmörssås

4
0
Renskav med pumpa, purjolök och messmörssås

Renskav med pumpa, purjolök och messmörssås är ett annorlunda och spännande recept med läckra och trevliga smaker. Rätten är snabblagad och passar till både vardag och fest och är god att servera med potatis eller potatispuré samt rårörda lingon.

Renskav med pumpa, purjolök och messmörssås

Ingredienser

4 portioner
1/2 liten butternut pumpa eller morötter (1/2 liten pumpa motsvarar 2 morötter)
1 liten purjolök
2 paket renskav eller viltskav (à 240 g)
2 msk smör eller margarin
1 dl vatten
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3 msk messmör
salt och peppar

Till servering

potatis eller potatispuré
rårörda lingon

För alla

Rätten är glutenfri.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde och mjölk. Är man väldigt känslig byter man ut messmöret mot 1–2 msk strösocker (för 4 port).
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot havre-, soja- eller risalternativ. Byt ut messmöret mot 1–2 msk strösocker (för 4 port). Servera med kokt potatis.
Äggfri: kontrollera att purén inte innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3071 KJ / 735 kCal
Fett 45.9 g
Kolhydrater 47.3 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden