Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Renskav med pumpa, purjolök och messmörssås

Renskav med pumpa, purjolök och messmörssås är ett annorlunda och spännande recept med läckra och trevliga smaker. Rätten är snabblagad och passar till både vardag och fest och är god att servera med potatis eller potatispuré samt rårörda lingon.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär pumpan eller morötterna i mindre bitar. Ansa och skiva purjolöken.
  2. Stek skavet i matfettet i en stekpanna eller gryta. Lägg i grönsakerna och låt dem steka med. Tillsätt vatten, grädde, mjölk och messmör och låt det koka ca 5 minuter.  Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera med potatis eller potatispuré och rårörda lingon.

För alla

Rätten är glutenfri.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde och mjölk. Är man väldigt känslig byter man ut messmöret mot 1–2 msk strösocker (för 4 port).
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot havre-, soja- eller risalternativ. Byt ut messmöret mot 1–2 msk strösocker (för 4 port). Servera med kokt potatis.
Äggfri: kontrollera att purén inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 liten butternut pumpa eller morötter (1/2 liten pumpa motsvarar 2 morötter)
  • 1 liten purjolök
  • 2 paket renskav eller viltskav (à 240 g)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 dl vatten
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk messmör
  • salt och peppar
Till servering
  • potatis eller potatispuré
  • rårörda lingon
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3071 kJ / 735 kCal