Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Annikas souvas

(14)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Fabulös smörstekt souvas som du serverar med stött persiljepotatis, stekt färsk svamp och en ljuvlig sås av crème fraiche, fransk senap och finhackad smörgåsgurka.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2007
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g potatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl finhackad persilja
  • salt och peppar
  • 2 dl färsk svampar
  • 500 g souvas eller renskav
  • smör till stekning
Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk fransk senap
  • 2 msk finhackad smörgåsgurkor
  • 1 krm italiensk salladskrydda
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen och stöt den grovt. Blanda med olivolja och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sås: Blanda crème fraiche, senap, smörgåsgurka och örtkrydda.
  3. Rensa svampen och stek den i smör.
  4. Skiva souvas och stek hastigt i lite smör på båda sidor. Servera med svamp och potatis.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja, välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja, byt ut crème fraichen mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Får du inte tag på souvas går det bra med rökt renstek eller renskav.