Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 min

Annikas souvas

Betyg
1 röst

Fabulös smörstekt souvas som du serverar med stött persiljepotatis, stekt färsk svamp och en ljuvlig sås av crème fraiche, fransk senap och finhackad smörgåsgurka.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2007.

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl finhackad persilja
  • salt och peppar
  • 2 dl färsk svamp
  • 500 g souvas eller renskav
  • smör till stekning

Sås

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk fransk senap
  • 2 msk finhackad smörgåsgurka
  • 1 krm italiensk salladskrydda

Så här gör du

  1. Skala och koka potatisen och stöt den grovt. Blanda med olivolja och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sås: Blanda crème fraiche, senap, smörgåsgurka och örtkrydda.
  3. Rensa svampen och stek den i smör.
  4. Skiva souvas och stek hastigt i lite smör på båda sidor. Servera med svamp och potatis.
Tips

Får du inte tag på souvas går det bra med rökt renstek eller renskav.