Annikas souvas

7
0
Annikas souvas

Fabulös smörstekt souvas som du serverar med stött persiljepotatis, stekt färsk svamp och en ljuvlig sås av crème fraiche, fransk senap och finhackad smörgåsgurka.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007

Annikas souvas

Ingredienser

4 portioner
500 g potatis
1 msk olivolja
1 dl finhackad persilja
salt och peppar
2 dl färsk svamp
500 g souvas eller renskav
smör till stekning

Sås

2 dl crème fraiche
1 msk fransk senap
2 msk finhackad smörgåsgurka
1 krm italiensk salladskrydda

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja, välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja, byt ut crème fraichen mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Får du inte tag på souvas går det bra med rökt renstek eller renskav.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer