Renskav med kantareller, potatisrösti och rårörda lingon
En härlig höstmåltid där renskav får sällskap av läcker potatisrösti och gyllengula kantareller. Servera tillsammans med rårörda lingon, timjan, shisokrasse och en välbalanserad alkoholfri öl.
Ingredienser
4 portioner
Renskav
500 g renskav
smör till stekning
salt
malen svartpeppar
Kantareller
300 g kantareller
1 gul lök
2 msk smör
salt
malen svartpeppar
Potatisrösti
8 mjöliga potatisar
salt
malen svartpeppar
smör till stekning
Rårörda lingon
4 dl lingon
1/2 dl strösocker
Till garnering
shisokrasse (japansk krasse) eller vanlig krasse (t ex vattenkrasse, smörgåskrasse eller solrosskott)
daikon (japansk rättika) eller vanlig rättika
timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2604 KJ / 622 kCal
Fett32.4 g
Salt1.97 g
Kolhydrater47.1 g
Protein32.9 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer