Renskav med kantareller, potatisrösti och rårörda lingon

5
0
Renskav med kantareller, potatisrösti och rårörda lingon

En härlig höstmåltid där renskav får sällskap av läcker potatisrösti och gyllengula kantareller. Servera tillsammans med rårörda lingon, timjan, shisokrasse och en välbalanserad alkoholfri öl.

Skriv ut
Renskav med kantareller, potatisrösti och rårörda lingon

Ingredienser

4 portioner

Renskav

500 g
renskav
-
smör till stekning
-
salt
-
malen svartpeppar

Kantareller

300 g
kantareller
1
gul lök
2 msk
smör
-
salt
-
malen svartpeppar

Potatisrösti

8
mjöliga potatisar
-
salt
-
malen svartpeppar
-
smör till stekning

Rårörda lingon

4 dl
lingon
1/2 dl
strösocker

Till garnering

shisokrasse (japansk krasse) eller vanlig krasse (t ex vattenkrasse, smörgåskrasse eller solrosskott)
daikon (japansk rättika) eller vanlig rättika
timjan

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Tips

Servera gärna tillsammans med ljus, maltig lageröl.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2604 KJ / 622 kCal
Fett 32.4 g
Salt 1.97 g
Kolhydrater 47.1 g
Protein 32.9 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept