Renskavsgryta

Betyg 4.5 av 5.109 personer har röstat
Receptet har 24 kommentarer
Renskavsgryta

Klassisk norbotteninspirerad rätt som värmer gott på kalla vinterdagar. Stek renskavet i smör för bästa möjliga smak och tillsätt därefter svamp, lök och kryddor. Enbären och svartvinbärsgelén ger grädden krämiga smaker!

Renskavsgryta

Ingredienser

2 portioner
1 pkt djupfryst renskav (à 240 g)
smör till stekning
1 hackad gul lök
100 g ljusa kantareller (eller champinjoner i skivor)
peppar från kvarn
salt
5 krossade enbär
1 msk svart vinbärsgelé
2 dl vispgrädde

Till servering

hackad persilja
potatis
gelé
sallad

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

24 st
  • Kör samma recept fast med Souvas, så mycket godare.

    Carl-gunnar

  • Mycket gott, tyckte hela familjen inklusive 1-åringen! Vi använde trattkantareller istället för ljusa kantareller, funkade jättebra 👏🏼

    Sofia

  • Upplevde att det var lite mycket med 5st krossade enbär. Det räcker förmodligen med 2-3.

    Johanna

Näringsvärde per portion

Energi3004 KJ / 719 kCal
Fett61 g
Salt1.8 g
Kolhydrater14 g
Protein30 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Norrländsk renskavsgryta
    Betyg 4.1 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Crêpes med viltstuvning
    Betyg 3.1 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Norrländska tacos
    Betyg 3.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Annikas souvas
    Betyg 3.9 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad