Crêpes med viltstuvning
Crêpes med viltstuvning är ett spännande recept med klassiskt norrländska smaker. Förutom renskav innehåller stuvningen enbär, messmör, Västerbottensost och lingon.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011
Ingredienser
4 portioner
Crêpessmet
50 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vatten
3 ägg
3/4 tsk salt
smör till stekning
Viltstuvning
1 stor gul lök
2 äpplen
2 msk smör
10 krossade enbär
2 paket fryst renskav (à 240 g)
1 dl frysta lingon
2 dl vispgrädde
1 dl messmör
2 msk grovriven Västerbottensost
1 1/2 tsk salt
2 msk messmör
2 dl grovriven Västerbottensost
1/2 dl vispgrädde
Till servering
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Vill gärna skriva ut receptet på min dator till en kurs för herrar inom PRO Porjus
Gerd
2024-03-16Hej Gerd! Bredvid den röda Gilla-knappen så är det tre prickar, om du klickar på den så kommer valet upp för att skriva ut. Lycka till med kursen! Vänlig hälsning Tove
Redaktionen
2024-03-18