Crêpes med viltstuvning

35
0
Crêpes med viltstuvning

Crêpes med viltstuvning är ett spännande recept med klassiskt norrländska smaker. Förutom renskav innehåller stuvningen enbär, messmör, Västerbottensost och lingon.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011

Crêpes med viltstuvning

Ingredienser

4 portioner

Crêpessmet

50 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vatten
3 ägg
3/4 tsk salt
smör till stekning

Viltstuvning

1 stor gul lök
2 äpplen
2 msk smör
10 krossade enbär
2 paket fryst renskav (à 240 g)
1 dl frysta lingon
2 dl vispgrädde
1 dl messmör
2 msk grovriven Västerbottensost
1 1/2 tsk salt
2 msk messmör
2 dl grovriven Västerbottensost
1/2 dl vispgrädde

Till servering

sallad

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer