Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Crêpes med viltstuvning

Crêpes med viltstuvning är ett spännande recept med klassiskt norrländska smaker. Förutom renskav innehåller stuvningen enbär, messmör, Västerbottensost och lingon.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 4 port.

  1. Smält smöret. Vispa samman mjöl och mjölk till en slät smet i en bunke. Vispa ner vattnet och ett ägg i taget. Tillsätt det smälta smöret och 3/4 tsk salt, rör om ordentligt och ställ smeten åt sidan.
  2. Viltstuvning: Skala, halvera och skär löken i tunna strimlor. Dela, kärna ur och skär äpplena i små tärningar.
  3. Fräs löken mjuk i en stekpanna tillsammans med krossade enbär i 1 msk smör. Lyft upp och lägg åt sidan.
  4. Stek renskavet i 1 msk smör i stekpannan 5 minuter under omrörning, använd en gaffel för att lossa på skavet.
  5. Tillsätt lök- och enbärsblandningen, lingon och äpple tillsammans med 2 dl grädde och 1 dl messmör. Låt småkoka några minuter tills det tjocknat något. Ta från värmen. Rör ner 2 msk ost och krydda med 1 1/2 tsk salt.
  6. Sätt ugnen på 225°C, grill.
  7. Stek 8 tunna crêpes av smeten i smör i en stekpanna (ca 20 cm i diameter).
  8. Fördela fyllningen på crêpesen, rulla ihop och lägg i en ugnssäker form. Rör ihop 2 msk messmör, 2 dl ost och 1/2 dl grädde. Fördela över rullarna. Gratinera ca 10 minuter i mitten av ugnen, tills crêpesen fått fin färg. Servera gärna med en grönsallad till.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 50 g smör
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vatten
  • 3 ägg
  • salt
  • smör till stekning
Viltstuvning
  • 2 paket fryst renskav (à 240 g)
  • 1 stor gul lök
  • 2 äpplen
  • 10 krossade enbär
  • 1 dl frysta lingon
  • vispgrädde
  • messmör
  • grovriven Västerbottensost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?