Regnbåge med broccolikräm och krasse

7
0
Regnbåge med broccolikräm och krasse

Stek fisken i smör och ät den sedan tillsammans med nykokt potatis, morötter och en len broccolikräm. Toppa rätten med lite klippt krasse och du har en utmärkt måltid.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2017

Regnbåge med broccolikräm och krasse

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
200 g snackmorötter

Broccolikräm

250 g broccoli
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk dijonsenap
salt
peppar
4 port regnbågsfiléer (à 150 g)
1 msk smör
1 ask krasse

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Smaka av broccolikrämen med lite dragon eller dill.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2701 KJ / 645 kCal
Fett 31 g
Salt 2.04 g
Kolhydrater 46 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden