Regnbåge med broccolikräm och krasse
Stek fisken i smör och ät den sedan tillsammans med nykokt potatis, morötter och en len broccolikräm. Toppa rätten med lite klippt krasse och du har en utmärkt måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
200 g snackmorötter
Broccolikräm
250 g broccoli
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk dijonsenap
salt
peppar
4 port regnbågsfiléer (à 150 g)
1 msk smör
1 ask krasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2701 KJ / 645 kCal
Fett31 g
Salt2.04 g
Kolhydrater46 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer