Regnbåge med broccolikräm och krasse

7
0
Regnbåge med broccolikräm och krasse

Stek fisken i smör och ät den sedan tillsammans med nykokt potatis, morötter och en len broccolikräm. Toppa rätten med lite klippt krasse och du har en utmärkt måltid.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2017

Regnbåge med broccolikräm och krasse

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
200 g
snackmorötter

Broccolikräm

250 g
broccoli
1 dl
matlagningsgrädde
1 tsk
dijonsenap
-
salt
-
peppar
4
port regnbågsfiléer (à 150 g)
1 msk
smör
1
ask krasse

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Smaka av broccolikrämen med lite dragon eller dill.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2701 KJ / 645 kCal
Fett 31 g
Salt 2.04 g
Kolhydrater 46 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept