Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Regnbåge med broccolikräm och krasse

Stek fisken i smör och ät den sedan tillsammans med nykokt potatis, morötter och en len broccolikräm. Toppa rätten med lite klippt krasse och du har en utmärkt måltid.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken (om fryst används).
  2. Koka potatisen. Ansa morötterna och koka dem med potatisen när det återstår ca 5 minuter.
  3. Broccolikräm: Skär broccolin i mindre bitar och koka den mjuk ca 4 minuter. Häll av vattnet och låt den rinna av. Mixa slätt med grädden och smaka av med senap, salt och peppar.
  4. Stek fisken i smöret på båda sidorna, ca 5 minuter. Salta.
  5. Servera fisken med potatis, morötter, broccolikräm och klippt krasse.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Tips

Smaka av broccolikrämen med lite dragon eller dill.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 200 g snackmorötter
Broccolikräm
  • 250 g broccoli
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar
  • 4 port regnbågsfiléer (à 150 g)
  • 1 msk smör
  • 1 ask krasse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2701 kJ / 645 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer