Halstrad lax med ingefärsglacerade morötter och gräslöksfil

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Halstrad lax med ingefärsglacerade morötter och gräslöksfil

Halstrad lax serveras här med morötter som glaceras i socker och smaksätts med ingefära. En spännande smakkombination som förhöjer vilken rätt som helst. Servera med ris och en nötig mâchesallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2019

Halstrad lax med ingefärsglacerade morötter och gräslöksfil

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
2 förp snackmorötter (à 200 g)
1 msk riven färsk ingefära
2 msk smör
1/2 msk strösocker
salt
peppar
1/2 kruka gräslök
1/2 citron
3 dl gräddfil
1/2 tsk salt
4 port laxfilé (à 140 g)
65 g mâchesallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3041 KJ / 726 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater58 g
Protein39 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Halstrad regnbåge med pepparrotssmetana
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad lax med pepparrotssås
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax med rödbetshummus och salladsärtor
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad lax med vitlöksyoghurt
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt lax med dillstuvade snackmorötter
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad lax med pepparot- och fänkålssås
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga