Halstrad lax med ingefärsglacerade morötter och gräslöksfil

3
0
Halstrad lax med ingefärsglacerade morötter och gräslöksfil

Halstrad lax serveras här med morötter som glaceras i socker och smaksätts med ingefära. En spännande smakkombination som förhöjer vilken rätt som helst. Servera med ris och en nötig mâchesallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2019

Halstrad lax med ingefärsglacerade morötter och gräslöksfil

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
2 förp snackmorötter (à 200 g)
1 msk riven färsk ingefära
2 msk smör
1/2 msk strösocker
salt
peppar
1/2 kruka gräslök
1/2 citron
3 dl gräddfil
1/2 tsk salt
4 port laxfilé (à 140 g)
65 g mâchesallad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja. Välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Stek med lite spiskummin med morötterna på slutet.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3041 KJ / 726 kCal
Fett 36 g
Salt 3 g
Kolhydrater 58 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden