Halstrad lax med ingefärsglacerade morötter och gräslöksfil

Halstrad lax serveras här med morötter som glaceras i socker och smaksätts med ingefära. En spännande smakkombination som förhöjer vilken rätt som helst. Servera med ris och en nötig mâchesallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2019

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
2 förp snackmorötter (à 200 g)
1 msk riven färsk ingefära
2 msk smör
1/2 msk strösocker
salt
peppar
1/2 kruka gräslök
1/2 citron
3 dl gräddfil
1/2 tsk salt
4 port laxfilé (à 140 g)
65 g mâchesallad
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja. Välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja. Välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Stek med lite spiskummin med morötterna på slutet.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3041 KJ / 726 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater58 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer