Halstrad lax med ingefärsglacerade morötter och gräslöksfil
Halstrad lax serveras här med morötter som glaceras i socker och smaksätts med ingefära. En spännande smakkombination som förhöjer vilken rätt som helst. Servera med ris och en nötig mâchesallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
2 förp snackmorötter (à 200 g)
1 msk riven färsk ingefära
2 msk smör
1/2 msk strösocker
salt
peppar
1/2 kruka gräslök
1/2 citron
3 dl gräddfil
1/2 tsk salt
4 port laxfilé (à 140 g)
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3041 KJ / 726 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater58 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer