Fajitas med rostade grönsaker, svarta bönor och guacamole

34
6 Klimatsmart
Fajitas med rostade grönsaker, svarta bönor och guacamole

Dags att uppdatera tacomyset? Testa kryddiga fajitas fyllda med svamp, ugnsrostade grönsaker och svarta bönor! Servera med en generös klick krämig guacamole och toppa med koriander, chili och lime. Skippa crème fraichen eller byt ut den till ett växtbaserat alternativ för att göra rätten vegansk.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Fajitas med rostade grönsaker, svarta bönor och guacamole

Ingredienser

4 portioner
1 - 1 1/2 kg blandad svamp och grönsaker t ex champinjoner, paprika, zucchini
1 rödlök
1 msk olivolja
salt
svartpeppar

Fajitamarinad

1/2 dl olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk torkad oregano
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk paprikapulver
2 tsk malen spiskummin
1 - 2 krm chiliflakes
1/2 tsk salt

Guacamole

2 avokador
1 riven vitlöksklyfta
2 tsk färskpressad limejuice
1 msk crème fraiche (eller växtbaserad crème fraiche för veganskt)
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Topping

1 förp kokta svarta bönor (à ca 380 g)
2 tomater
1 röd chili
1 lime
2 krm salt
1 krm svartpeppar
65 g babyspenat
1 kruka koriander
1 dl crème fraiche (eller växtbaserad crème fraiche för veganskt)
8 tortillabröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfr: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Receptet kommer från boken Plåtmat: Grönt i en långpanna av Julia Tuvesson.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Hanna

2021-03-25

Väldigt gott. Supergod marinad.

Hanna

2021-03-23

Supergott.

Veronica

2020-08-16

Toppen recept! Brukar servera med riven ost och salsa

Näringsvärde per portion

Energi 3140 KJ / 749 kCal
Fett 40 g
Salt 4.3 g
Kolhydrater 72 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden