Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Fajitas med rostade grönsaker, svarta bönor och guacamole

Dags att uppdatera tacomyset? Testa kryddiga fajitas fyllda med svamp, ugnsrostade grönsaker och svarta bönor! Servera med en generös klick krämig guacamole och toppa med koriander, chili och lime. Skippa crème fraichen eller byt ut den till ett växtbaserat alternativ för att göra rätten vegansk.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rensa svampen och ansa grönsakerna. Strimla svamp och grönsaker. Skala och skiva rödlöken. Lägg allt på en bakpappersklädd plåt.
  3. Marinad: Rör ihop ingredienser till marinaden och blanda med grönsakerna. Rosta i mitten av ugnen tills grönsaker och svamp är mjuka, ca 30–40 minuter.
  4. Guacamole: Dela och kärna ur avokadon. Mosa avokadon med vitlök, limejuice och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  5. Topping: Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Torka torra med en handduk eller hushållspapper. Finhacka tomaterna. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skär limen i klyftor.
  6. Stek bönorna i olja några minuter tills de blir lite krispiga. Krydda med salt och peppar. Toppa grönsakerna med bönor, tomater, chili, lime, spenat och koriander. Servera med guacamole, crème fraiche och tortillabröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfr: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Receptet kommer från boken Plåtmat: Grönt i en långpanna av Julia Tuvesson.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 - 1 1/2 kg blandad svamp och grönsaker t ex champinjoner, paprika, zucchini
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Fajitamarinad
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk torkad oregano
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 - 2 krm chiliflakes
  • 1/2 tsk salt
Guacamole
  • 2 avokador
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 tsk färskpressad limejuice
  • 1 msk crème fraiche (eller växtbaserad crème fraiche för veganskt)
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Topping
  • 1 förp kokta svarta bönor (à ca 380 g)
  • 2 tomater
  • 1 röd chili
  • 1 lime
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 65 g babyspenat
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl crème fraiche (eller växtbaserad crème fraiche för veganskt)
  • 8 tortillabröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3350 kJ / 800 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer