Halloumitacos med avokadokräm
Uppdatera vardagstacosen med halloumi, bönor, majs och avokadokräm – snabbt, enkelt och fantastiskt gott! Stek halloumin på hög värme för ordentlig krispighet och smak.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
2 dl frysta tinade majskorn
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
200 g halloumi
rapsolja
Avokadokräm
2 avokador
1 msk färskpressad limejuice
1 dl gräddfil
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Till servering
tortillabröd
salladsblad
1 - 2 dl färdig tacosås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2834 KJ / 677 kCal
Fett32 g
Salt4.52 g
Kolhydrater66 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej, Jag vet int vad som har hänt men tror att det har blivit något systemfel. Det här var inte det halloumi tacos som jag gillade. Det var ist halloumi tacos med mango salda och rödkål. Men när jag skulle ta upp det idag fick såg jag denna ist. Jag har sökt i icas recept men hittade inte det. Skulle uppskatta om man kan få det tillbaks. Tack
Doe
2024-09-27Tack Doe för din fråga! Receptet du undrar över har tagits bort då en av produkterna inte längre finns i sortiment. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-09-30Det här är en favorit som vi gör om och om igen! Vi som inte ens gillar bönor.
Therese
2021-08-19Jag gillade receptet men insåg att jag inte tycker särskilt mycket om halloumi... eller jag hade norrländsk grillost i men gillade inte det heller. Jag ska testa med kyckling nästa gång det kan jag tänka mig blir väldigt gott. :)
Sofie
2021-04-02