Halloumitacos med avokadokräm

38
6
Halloumitacos med avokadokräm

Uppdatera vardagstacosen med halloumi, bönor, majs och avokadokräm – snabbt, enkelt och fantastiskt gott! Stek halloumin på hög värme för ordentlig krispighet och smak.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Halloumitacos med avokadokräm

Ingredienser

4 portioner
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
2 dl frysta tinade majskorn
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
200 g halloumi
rapsolja

Avokadokräm

2 avokador
1 msk färskpressad limejuice
1 dl gräddfil
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Till servering

tortillabröd
salladsblad
1 - 2 dl färdig tacosås

För alla

Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av halloumi och gräddfil.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Therese

2021-08-19

Det här är en favorit som vi gör om och om igen! Vi som inte ens gillar bönor.

Sofie

2021-04-02

Jag gillade receptet men insåg att jag inte tycker särskilt mycket om halloumi... eller jag hade norrländsk grillost i men gillade inte det heller. Jag ska testa med kyckling nästa gång det kan jag tänka mig blir väldigt gott. :)

Christina

2021-03-30

🤮🤮🤮nej!

Redaktionen ICAse

2021-04-01

Hej Christina! Har du lagat detta? Vad var det som inte var bra? Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2834 KJ / 677 kCal
Fett 32 g
Salt 4.52 g
Kolhydrater 66 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden