Halloumitacos med avokadokräm
Uppdatera vardagstacosen med halloumi, bönor, majs och avokadokräm – snabbt, enkelt och fantastiskt gott! Stek halloumin på hög värme för ordentlig krispighet och smak.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
2 dl frysta tinade majskorn
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
200 g halloumi
rapsolja
Avokadokräm
2 avokador
1 msk färskpressad limejuice
1 dl gräddfil
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Till servering
tortillabröd
salladsblad
1 - 2 dl färdig tacosås
För alla
Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av halloumi och gräddfil.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2834 KJ / 677 kCal
Fett32 g
Salt4.52 g
Kolhydrater66 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det här är en favorit som vi gör om och om igen! Vi som inte ens gillar bönor.
Therese
2021-08-19Jag gillade receptet men insåg att jag inte tycker särskilt mycket om halloumi... eller jag hade norrländsk grillost i men gillade inte det heller. Jag ska testa med kyckling nästa gång det kan jag tänka mig blir väldigt gott. :)
Sofie
2021-04-02🤮🤮🤮nej!
Christina
2021-03-30Hej Christina! Har du lagat detta? Vad var det som inte var bra? Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-04-01