Refried beans – Svart bönröra

Refried beans, eller frijoles refritos, är en svart bönröra som görs på svarta bönor, vitlök, koriander och lime. Perfekt som bönröra till tacos, burritos, quesadillas eller wraps. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019

Gör så här
Söndagspreppen är ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi481 KJ / 115 kCal
Fett3 g
Salt0.8 g
Kolhydrater13 g
Protein7 g
Kommentarer
7 stJättegott, suveränt tillbehör till tacos och allra helst med en Pico de Gallo till.
Wenche
Frijoles refritos har i n t e oregano i! Om man nu ändå vill göra den här bönröran så föreslår jag att man minskar på oreganon. Den tar helt över.
Susanna
Jättegott! Hade i en liten skvätt chipotlesås också för att få lite rökig smak. Kommer bli standard till varje tacomiddag.
Anna
Ska man steka vitlöken i fem minuter? Eller ska det vara gul lök också?
Therés
Hej Therés! Ingen gul lök i utan det är vitlöken som ska stekas i 5 minuter. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Gott! Perfekt istället för färsen till tacosen!
Rebecka
Gott som fyllning till arepas! Slängde i lite chipotle paste också och lite extra gul lök.
Jessica
Äskar detta recept! Kan rekommendera att behålla vätskan ni kokat bönorna i (alt. Det som är i burken med färdigkokta) dessutom kan jag rekommendera chilli för dom som gillar starkt. Väl i stekpannan har jag ibland skippat att mixa och använt den direkt serverat med ris. Underbar smak! Påminner om mat från Karibien.
Eva