Raw smulpaj

Den här veganska smulpajen kräver ingen ugn, och kommer inte bara älskas av raw food-hängivna utan vilka fikagäster som helst. Degen består av dadlar, valnötter, kokos och mustiga kryddor. Den strör du över ditt val av bär och bjuder med en god vaniljsås.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1337 KJ / 319 kCal
Fett22 g
Salt0.27 g
Kolhydrater23 g
Protein5 g
Kommentarer
6 stHela familjen älskade denna. Går enkelt och snabbt att slänga ihop dessutom.
Annelie
Såå gott. Dottern ändrade lite på receptet och tog havregryn istället för dadlar. Överraskande gott 😋
Johanna
Jag bjöd på denna på mitt jobb, blev succe. Bytte ut sirapen mot honung,
Annette
Hej Annette! Tack för din kommentar. Kul att ni gillade pajen. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Hej! Jag är lite skeptisk till agavesirap och huruvida det är nyttigt. Kan jag använda honung istället? 2 msk?
Marcus
Hej Markus! Det kan du säkert. Inget vi provaat. Men det är endast som smaksättare. Dock blir inte pajen vegansk längre om man använder honung. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Kan man byta nötter mot annat som inte är nötter el mandel
Pauline
Hej Pauline! Pröva byta ut mängden nötter mot 2,5 dl solrosfrön och 2,5 dl havregryn eller riven kokos. Lycka till! Hälsningar Elin
ICA-köket
Väldigt mäktig!! Bottnen känns" tung" att tugga på. Tror att färska bär gör sig bättre än upptinade. För lite mer fräschör servera med vego eller vegansk glass. Vaniljsås eller grädde blir" tokmäktigt"
Monica