Kaviarfylld ravioli

2
1
Kaviarfylld ravioli

Om du är sugen på en god pasta så är det här receptet på kaviarfylld ravioli någonting för dig. Du gör en härlig blandning av ricotta, rom och hackad vitlök och fyller raviolin med blandningen. Riktigt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004

Kaviarfylld ravioli

Ingredienser

4 portioner
200 g ricottaost (italiensk färskost)
150 g sik- eller stenbitsrom
1 - 2 vitlöksklyftor
3/4 dl olivolja
skal eller juice från 1/2 - 3/4 citron
400 g färska lasagneplattor
4 tomater (gärna gula och röda)
1 kruka citronbasilika eller vanlig basilika
örtkrydda
vitpeppar
salt

För alla

Innehåller gluten.
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri softspread, Beneviva, i stället för ricotta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Anna-lena

2009-12-14

Jag tror man vinner på att göra egen pasta, för det var ett himla pill med lasagneplattorna och inte blev de särskilt täta heller så hälften rann ut under kokningen. MEN smaken på fyllningen är helt fantastisk så det är värt att pröva rätten ändå.