Kaviarfylld ravioli

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
1
Kaviarfylld ravioli

Om du är sugen på en god pasta så är det här receptet på kaviarfylld ravioli någonting för dig. Du gör en härlig blandning av ricotta, rom och hackad vitlök och fyller raviolin med blandningen. Riktigt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004

Kaviarfylld ravioli

Ingredienser

4 portioner
200 g  ricottaost (italiensk färskost)
150 g  sik- eller stenbitsrom
1 - 2   vitlöksklyftor
3/4 dl  olivolja
skal eller juice från 1/2 - 3/4   citron
400 g  färska lasagneplattor
4   tomater (gärna gula och röda)
1   kruka citronbasilika eller vanlig basilika
örtkrydda
vitpeppar
salt

För alla

Innehåller gluten.
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri softspread, Beneviva, i stället för ricotta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Jag tror man vinner på att göra egen pasta, för det var ett himla pill med lasagneplattorna och inte blev de särskilt täta heller så hälften rann ut under kokningen. MEN smaken på fyllningen är helt fantastisk så det är värt att pröva rätten ändå.

Anna-lena

2009-12-14

Testa liknande recept

Ravioli all’uovo - ravioli med äggula
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig tortellini med ricotta och tomatpesto
Betyg 3 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ravioli med dragonsmör, svamp och hasselnötter
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bakad ricotta med svartkålschips
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tomattarte på smördeg
Betyg 4.5 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varmrökt potatissallad
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga