Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kaviarfylld ravioli

Om du är sugen på en god pasta så är det här receptet på kaviarfylld ravioli någonting för dig. Du gör en härlig blandning av ricotta, rom och hackad vitlök och fyller raviolin med blandningen. Riktigt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ricottan med rom, hackad vitlök, 1 msk av olivoljan (för 4 port) och rivet citronskal.
  2. Lägg ut lasagneplattorna på mjölat bord och pensla hälften med vatten. Klicka ut en rågad tesked fyllning med ca 4 cm mellanrum på de openslade plattorna.
  3. Täck med den penslade halvan och pressa ihop degen med fingrarna så att den fäster. Sporra ut kvadrater, ca 4 x 4 cm. Koka raviolin i lättsaltat vatten i 3-5 minuter.
  4. Servera med en enkel sås av skalade, hackade gula och röda tomater kryddat med basilika, örtsalt, vitpeppar, salt samt resten av olivoljan och citronjuice.

För alla

Innehåller gluten.
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri softspread, Beneviva, i stället för ricotta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g ricottaost (italiensk färskost)
  • 150 g sik- eller stenbitsrom
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3/4 dl olivolja
  • skal eller juice från 3/4 citron
  • 400 g färska lasagneplattor
  • 4 tomater (gärna gula och röda)
  • 1 kruka citronbasilika eller vanlig basilika
  • örtkrydda
  • vitpeppar
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?