Ravioli med dragonsmör, svamp och hasselnötter

Gör egen pasta ravioli och fyll med ricotta, citron och lagrad ost. Servera de små pastakuddarna tillsammans med stekt, vitlöksdoftande svamp och örtigt dragonsmör och toppa med rostade hasselnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2023

Ingredienser
4 portioner
Pastadeg
400 g durum-, vetemjöl special eller Tipo 00
4 medelstora ägg (à ca 60 g)
Dragonsmör
1 kruka färsk dragon
1 kruka bladpersilja
125 g rumstempererat smör
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
salt
svartpeppar
Fyllning
250 g ricottaost
4 dl riven lagrad ost
1 ägg
1 msk finrivet citronskal
Svamp
400 g svamp (t ex kantareller eller skogschaminjoner)
3 msk smör
2 hackade vitlöksklyftor
Till servering
1 dl grovhackade rostade hasselnötter
färsk persilja och dragon
Gör så här
00:10:00
00:30:00
01:00:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan dragon och persilja till servering.
Energi4864 KJ / 1162 kCal
Fett75 g
Salt2 g
Kolhydrater82 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott med smörbaserad sås och kantareller! Använde färdig färsk ravioli med ricotta och spenat.
Kristin
2025-08-14Det var tyvärr inte gott. Man behöver gilla dragon, smaken av dragon och citrus tar över hela rätten. Skulle vilja att ni använder bättre enhets mått än en kruka. Ange gärna vikt eller volym, då kanske blir rätten bättre.
Ingrid
2025-05-26Min deg blev också för hård. Ett tips till receptmakaren är att ange äggens vikt istället. På tal om vikt så funderar jag på om mjölet räknats om från dl och då räknats på 100 gram per dl istället för de 60 gram som en dl mjöl väger?
Evelina
2025-04-14