Ratatouille i lergryta med kapris och ägg

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Ratatouille i lergryta med kapris och ägg

Ratatouille i lergryta är en härlig grönsaksröra som passar bra till både pasta och ris. Tillaga lök, paprika, rotselleri, tomat, zucchini, vitlök, timjan, och tomatpuré i ugn. Den ska koka länge, så att alla ljuvliga smaker går ihop. Den går också bra att laga i en gjutjärnsgryta.

Ratatouille i lergryta med kapris och ägg

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
2 paprikor
1 zucchini (ca 300 g)
1 aubergine (ca 300 g)
100 g rotselleri
3 msk olivolja
1/2 - 1 röd peppar (chili)
1 förp hela tomater (à 390 g)
1 dl vatten
3 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan eller rosmarin
knappt 1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk tomatpuré
2 msk kapris
4 ägg

Till servering

bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är beräknad utan bröd.
Energi1174 KJ / 280 kCal
Fett17 g
Salt0.4 g
Kolhydrater17 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Ugnsbakad ratatouille med salvia och citron
Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Tempurafriterad aubergine
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnsbakad sej under örttäcke med ratatouille
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddig ugnspotatis med grillost
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt korv med ratatouille och timjansenap
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga