Ratatouille i lergryta med kapris och ägg

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Ratatouille i lergryta med kapris och ägg

Ratatouille i lergryta är en härlig grönsaksröra som passar bra till både pasta och ris. Tillaga lök, paprika, rotselleri, tomat, zucchini, vitlök, timjan, och tomatpuré i ugn. Den ska koka länge, så att alla ljuvliga smaker går ihop. Den går också bra att laga i en gjutjärnsgryta.

Ratatouille i lergryta med kapris och ägg

Ingredienser

4 portioner
2   gula lökar
2   paprikor
1   zucchini (ca 300 g)
1   aubergine (ca 300 g)
100 g  rotselleri
3 msk  olivolja
1/2 - 1   röd peppar (chili)
1   förp hela tomater (à 390 g)
1 dl  vatten
3   vitlöksklyftor
1 tsk  torkad timjan eller rosmarin
knappt 1 tsk  salt
1 krm  peppar
2 msk  tomatpuré
2 msk  kapris
4   ägg

Till servering

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: väl glutenfritt bröd.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Näringsberäkningen är beräknad utan bröd.

Gör så här

Tips

3 hackade sardeller kan vara gott att smaka upp grytan med. Lägg i dem tillsammans med grönsakerna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1174 KJ / 280 kCal
Fett17 g
Salt0.4 g
Kolhydrater17 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Ratatouille grundrecept
Betyg 4.4 av 5.
183 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad ratatouille med salvia och citron
Betyg 4.5 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chips av aubergine och zucchini
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ratatouille sous vide
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bbq-karré med ratatouillesallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad sej under örttäcke med ratatouille
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga