Ratatouille i lergryta med kapris och ägg
Ratatouille i lergryta är en härlig grönsaksröra som passar bra till både pasta och ris. Tillaga lök, paprika, rotselleri, tomat, zucchini, vitlök, timjan, och tomatpuré i ugn. Den ska koka länge, så att alla ljuvliga smaker går ihop. Den går också bra att laga i en gjutjärnsgryta.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 paprikor
1 zucchini (ca 300 g)
1 aubergine (ca 300 g)
100 g rotselleri
3 msk olivolja
1/2 - 1 röd peppar (chili)
1 förp hela tomater (à 390 g)
1 dl vatten
3 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan eller rosmarin
knappt 1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk tomatpuré
2 msk kapris
4 ägg
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknad utan bröd.
Energi1174 KJ / 280 kCal
Fett17 g
Salt0.4 g
Kolhydrater17 g
Protein11 g
Kommentarer