Ratatouille grundrecept

Betyg 4.4 av 5.218 personer har röstat
Receptet har 41 kommentarer
Ratatouille grundrecept

Känn dig fransk och gör den mustiga grönsaksröran ratatouille med aubergine, zucchini, paprika och tomat i huvudrollen. Ge stekning och kokning lite tid och kärlek, det vinner smakerna på. En klassiker till lammracks, stekt fisk eller använd som bas i andra rätter.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Ratatouille grundrecept

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 aubergine (à 300 g)
1 stor zucchini (à 400 g)
1 röd paprika
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 1/2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
1 burk skalade tomater (à 400 g)
salt
svartpeppar

Förslag på kryddkombinationer

2 tsk rosmarin + 1 tsk timjan
2 tsk malen spiskummin + 2 tsk hela korianderfrön
2 tsk malen spiskummin + 1 tsk paprikapulver
rivet skal av 1 citron + 2 tsk fänkålsfrön
rivet skal av 1 apelsin + 2 msk ajvar relish

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

41 st
  • Jag tyckte att det blev lite väl syrligt så jag tog i en tesked honung. Såg i de andra kommentarerna att lite balsamvinäger också gör susen. Röran är jättegod!

    Jeanette

  • Jag gjorde med timjan och rosmarin. Det fanns inget vin hemma så jag hade i en skvätt krossade tomater och lite balsamvinäger. Det blev gott!

    Astrid

  • Håller med Anders. Ratatouille skall vara långkok!

    Miriam

  • Varför måste jag logga in med Bank-id för att skriva här? Borde inte det gå att lösa på något annat sätt? Undrar över kryddkombinationerna. Det är lite otydligt om varje rad är en komplett kryddkombination, eller om man kan kombinera flera rader?

    Josefin

    Hej Josefin! Just frågan om bank id kan jag tyvärr inte svara på, jag är bättre på matfrågor:-) ICAs kundkontakt kanske vet svaret på den. Varje rad med kryddkombinationer är en komplett kryddning. Lycka till. Hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Jag tillhör de kanske 10% som tycker grönsaker är väldigt bittra, men det här receptet fungerar bra för mig om man ökar koktiden till 2 timmar då uppstår underbara smaker som även vi grönsakshatare tycker om.

    Anders

  • Jag testade med Salvia vilket inte blev så bra /Lennart

    Lennart

  • Jättegod! Hade i Salvia också. Tycker det hör till 😀. /Eva

    Eva

  • Väldigt god. Gjorde en stor satsning. Kul och bra med olika smak kombinationer.

    Annika

  • Med corianderfrön och spiskummin blev denna ratatouille extra god

    Eva

  • Har lagat detta recept många ggr. Ett tips om man gör en stor sats, krydda inte upp den innan du fryser in. Gör man så blir användningen mkt större. Älskar att göra shaksjuka(?) med kryddning enl förslag. Äggen blir så goda. Och ratatouille( timjan och rosmarin) till lammracks, så gott! Gör en stor sats just nu

    Ann-christin

Näringsvärde per portion

Energi666 KJ / 159 kCal
Fett7 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Chips av aubergine och zucchini
    Betyg 3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ratatouille sous vide
    Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Bbq-karré med ratatouillesallad
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad