Ratatouille grundrecept

Känn dig fransk och gör den mustiga grönsaksröran ratatouille med aubergine, zucchini, paprika och tomat i huvudrollen. Ge stekning och kokning lite tid och kärlek, det vinner smakerna på. En klassiker till lammracks, stekt fisk eller använd som bas i andra rätter.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 aubergine (à 300 g)
1 stor zucchini (à 400 g)
1 röd paprika
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 1/2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
1 burk skalade tomater (à 400 g)
salt
svartpeppar
Förslag på kryddkombinationer
2 tsk rosmarin + 1 tsk timjan
2 tsk malen spiskummin + 2 tsk hela korianderfrön
2 tsk malen spiskummin + 1 tsk paprikapulver
rivet skal av 1 citron + 2 tsk fänkålsfrön
rivet skal av 1 apelsin + 2 msk ajvar relish
Gör så här
00:02:00
00:10:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi666 KJ / 159 kCal
Fett7 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein3 g
Kommentarer
Jag tyckte att det blev lite väl syrligt så jag tog i en tesked honung. Såg i de andra kommentarerna att lite balsamvinäger också gör susen. Röran är jättegod!
Jeanette
2025-08-29Jag gjorde med timjan och rosmarin. Det fanns inget vin hemma så jag hade i en skvätt krossade tomater och lite balsamvinäger. Det blev gott!
Astrid
2025-08-28Håller med Anders. Ratatouille skall vara långkok!
Miriam
2025-05-26