Ratatouille grundrecept

Känn dig fransk och gör den mustiga grönsaksröran ratatouille med aubergine, zucchini, paprika och tomat i huvudrollen. Ge stekning och kokning lite tid och kärlek, det vinner smakerna på. En klassiker till lammracks, stekt fisk eller använd som bas i andra rätter.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 aubergine (à 300 g)
1 stor zucchini (à 400 g)
1 röd paprika
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 1/2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
1 burk skalade tomater (à 400 g)
salt
svartpeppar
Förslag på kryddkombinationer
2 tsk rosmarin + 1 tsk timjan
2 tsk malen spiskummin + 2 tsk hela korianderfrön
2 tsk malen spiskummin + 1 tsk paprikapulver
rivet skal av 1 citron + 2 tsk fänkålsfrön
rivet skal av 1 apelsin + 2 msk ajvar relish
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi666 KJ / 159 kCal
Fett7 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein3 g
Kommentarer
41 stJag tyckte att det blev lite väl syrligt så jag tog i en tesked honung. Såg i de andra kommentarerna att lite balsamvinäger också gör susen. Röran är jättegod!
Jeanette
Jag gjorde med timjan och rosmarin. Det fanns inget vin hemma så jag hade i en skvätt krossade tomater och lite balsamvinäger. Det blev gott!
Astrid
Håller med Anders. Ratatouille skall vara långkok!
Miriam
Varför måste jag logga in med Bank-id för att skriva här? Borde inte det gå att lösa på något annat sätt? Undrar över kryddkombinationerna. Det är lite otydligt om varje rad är en komplett kryddkombination, eller om man kan kombinera flera rader?
Josefin
Hej Josefin! Just frågan om bank id kan jag tyvärr inte svara på, jag är bättre på matfrågor:-) ICAs kundkontakt kanske vet svaret på den. Varje rad med kryddkombinationer är en komplett kryddning. Lycka till. Hälsningar Leif
ICA-köket
Jag tillhör de kanske 10% som tycker grönsaker är väldigt bittra, men det här receptet fungerar bra för mig om man ökar koktiden till 2 timmar då uppstår underbara smaker som även vi grönsakshatare tycker om.
Anders
Jag testade med Salvia vilket inte blev så bra /Lennart
Lennart
Jättegod! Hade i Salvia också. Tycker det hör till 😀. /Eva
Eva
Väldigt god. Gjorde en stor satsning. Kul och bra med olika smak kombinationer.
Annika
Med corianderfrön och spiskummin blev denna ratatouille extra god
Eva
Har lagat detta recept många ggr. Ett tips om man gör en stor sats, krydda inte upp den innan du fryser in. Gör man så blir användningen mkt större. Älskar att göra shaksjuka(?) med kryddning enl förslag. Äggen blir så goda. Och ratatouille( timjan och rosmarin) till lammracks, så gott! Gör en stor sats just nu
Ann-christin