Ratatouille grundrecept

Känn dig fransk och gör den mustiga grönsaksröran ratatouille med aubergine, zucchini, paprika och tomat i huvudrollen. Ge stekning och kokning lite tid och kärlek, det vinner smakerna på. En klassiker till lammracks, stekt fisk eller använd som bas i andra rätter.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 aubergine (à 300 g)
1 stor zucchini (à 400 g)
1 röd paprika
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 1/2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
1 burk skalade tomater (à 400 g)
salt
svartpeppar
Förslag på kryddkombinationer
2 tsk rosmarin + 1 tsk timjan
2 tsk malen spiskummin + 2 tsk hela korianderfrön
2 tsk malen spiskummin + 1 tsk paprikapulver
rivet skal av 1 citron + 2 tsk fänkålsfrön
rivet skal av 1 apelsin + 2 msk ajvar relish
Gör så här
00:02:00
00:10:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi666 KJ / 159 kCal
Fett7 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein3 g
Kommentarer
Håller med Anders. Ratatouille skall vara långkok!
Miriam
2025-05-26Varför måste jag logga in med Bank-id för att skriva här? Borde inte det gå att lösa på något annat sätt? Undrar över kryddkombinationerna. Det är lite otydligt om varje rad är en komplett kryddkombination, eller om man kan kombinera flera rader?
Josefin
2025-05-15Hej Josefin! Just frågan om bank id kan jag tyvärr inte svara på, jag är bättre på matfrågor:-) ICAs kundkontakt kanske vet svaret på den. Varje rad med kryddkombinationer är en komplett kryddning. Lycka till. Hälsningar Leif
ICA-köket
2025-05-16Jag tillhör de kanske 10% som tycker grönsaker är väldigt bittra, men det här receptet fungerar bra för mig om man ökar koktiden till 2 timmar då uppstår underbara smaker som även vi grönsakshatare tycker om.
Anders
2025-05-11