Ratatouille sous vide
Gör som proffsen och laga sous vide! Souse vide betyder att man vakuumförpackar råvaran och tillagar den i vatten vid en exakt temperatur med en så kallad cirkulator. Grönsakernas smak koncentreras och blir kraftigare. Servera den smakrika ratatouillen till grillat.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
Ingredienser
4 portioner
3 paprikor (gärna olika färger)
1 rödlök
1 zucchini (à 400 g)
4 plommontomater
1 msk olivolja
1 msk färskpressad citronjuice
1 - 2 tsk flingsalt
1 krm nymalen svartpeppar
1 msk finskurna örtkryddor t ex rosmarin och timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi352 KJ / 84 kCal
Fett4 g
Salt2.48 g
Kolhydrater9 g
Protein1 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kanonrecept! Synd bara att det skulle ta så många år innan man råkade ”snubbla” över det.
Inge
2023-07-07Varför har ni inte fler recept på sous vide tillagning, framförallt kött. Lena /47
Lena maria
2022-10-30Hej Lena Maria! Tack för din kommentar. Vi tar med oss ditt önskemål för framtida nya recept! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-10-31