Ratatouille sous vide

4
0 Klimatsmart
Ratatouille sous vide

Gör som proffsen och laga sous vide! Souse vide betyder att man vakuumförpackar råvaran och tillagar den i vatten vid en exakt temperatur med en så kallad cirkulator. Grönsakernas smak koncentreras och blir kraftigare. Servera den smakrika ratatouillen till grillat.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Ratatouille sous vide

Ingredienser

4 portioner
3
paprikor (gärna olika färger)
1
rödlök
1
zucchini (à 400 g)
4
plommontomater
1 msk
olivolja
1 msk
färskpressad citronjuice
1 - 2 tsk
flingsalt
1 krm
nymalen svartpeppar
1 msk
finskurna örtkryddor t ex rosmarin och timjan

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 352 KJ / 84 kCal
Fett 4 g
Salt 2.48 g
Kolhydrater 9 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept