Ratatouille et côte de porc
Avsluta veckan med en ratatouille tillsammans med saftiga kotletter och frasiga gyllenbruna potatisar, ett lyxigare recept med elegans. Den klassiska ratatouillen innehåller vitlök och rosmarin, smaker som gifter sig fint ihop med huvudingredienserna. Prova gärna kocktipset för ytterligare finess!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 msk olivolja
salt
peppar
Ratatouille
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
1 msk olivolja
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 dl vatten
1/2 kruka rosmarin
Kotletter
4 benfria fläskkotletter
1 tsk smör
Till servering
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1887 KJ / 451 kCal
Fett13 g
Salt2.35 g
Kolhydrater44 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott. Ratatouillen var mycket god. Tog slut fast vi bara var två. Lade i en extra vitlöksklyfta
Marion
2015-11-21