Kotlett i gräddsås med gnocchi
Det är inte mycket som slår kött i krämig sås! Såsens bas gör du av matlagningsgrädde och mjölk, och du kryddar upp med köttbuljong, salt och peppar. Kotletterna steker du i lite rosmarin, vilket sätter en fin prägel på rätten. Ät ihop med pastasorten gnocchi för bästa möjliga såsupptag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna gnocchi)
4 benfria fläskkotletter (à ca 150 g)
1/2 msk olja
salt
peppar
1 tsk torkad rosmarin
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
1/2 köttbuljongtärning
ca 250 g körsbärstomater eller plommontomater
Till servering
salladsblad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2599 KJ / 620 kCal
Fett22 g
Salt1.8 g
Kolhydrater61 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tycker också att det är tråkigt att rätterna upprepas så tätt inpå. Tycker också att det är för mycket fläsk och husman nuförtiden. Det blir för tung mat i mitt tycke. Det finns så mycket spännande rätter ni kan ha på menyn istället. Funderar på att byta kasse.
Anna margareta
2024-04-23Varför upprepar ni recepten så tidigt inpå i matkassen? Mycket besviken särskilt då denna smakar illa
Ellinor
2024-04-23Jag älskar dig, Rosmarin!
Mikael
2024-04-22