Råstekt brysselkål med chili, lime och cashewnötter

Betyg 4.1 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Råstekt brysselkål med chili, lime och cashewnötter

Den här råstekta brysselkålen får asiatiska smaker med het chili, syrlig lime och kryddig ingefära. Den vackert gröna brysselkålen toppas med rostade cashewnötter och färsk koriander. En snabblagad vegetarisk rätt som är god både som den är eller som tillbehör till t ex kycklingfilé.

Råstekt brysselkål med chili, lime och cashewnötter

Ingredienser

4 portioner
1 dl cashewnötter
500 g brysselkål
2 vitlöksklyftor
2 msk färskriven ingefära
125 g salladslök
1 msk pressad limesaft (1 msk motsvarar saft från ca 1/2 lime)
1 lime i klyftor
1 msk matolja
2 krm chiliflakes
1 tsk råsocker
salt
svartpeppar
1 kruka koriander

Gör så här

00:02:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Maträtten i sig var jättegod. Men som en rätt till middag, saknades något, trots knaperstekt bacon jag serverade till. Som tillbehör till grillat hade jag kunnat uppskatta rätten mycket mer!

    Eva

  • Alldeles utmärkt! Men liten mängd för fyra personer.

    Fredrik

  • Supergott! Grönsaker från trädgården och lite yoghurt vid sidan om. Perfekt en fredagkväll.

    Lennart

  • Gott, men ganska starkt.

    Ingegerd

Näringsvärde per portion

Energi878 KJ / 210 kCal
Fett11 g
Salt0.16 g
Kolhydrater17 g
Protein8 g

Testa liknande recept

  • Tempurafriterad brysselkål
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Kokt brysselkål
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Brysselkål i ugn
    Betyg 5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad