Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Råstekt brysselkål med chili, lime och cashewnötter

Den här råstekta brysselkålen får asiatiska smaker med het chili, syrlig lime och kryddig ingefära. Den vackert gröna brysselkålen toppas med rostade cashewnötter och färsk koriander. En snabblagad vegetarisk rätt som är god både som den är eller som tillbehör till t ex kycklingfilé.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka nötterna grovt och rosta dem i en torr stekpanna på medelvärme.
  2. Ansa och dela brysselkålen i fjärdedelar. Skala och riv vitlöken och ingefäran. Ansa och skär salladslöken i 3 cm långa bitar. Pressa saften ur limehalvan och skär den andra limen i klyftor.
  3. Stek brysselkålen i oljan i en het stekpanna ca 2 minuter. Rör om under tiden.
  4. Tillsätt vitlök, salladslök, chiliflakes och ingefära. Stek ytterligare ca 3 minuter. Tillsätt socker och limesaft. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Servera brysselkålen på ett fat med cashewnötter, limeklyftor och strö på korianderblad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl cashewnötter
  • 500 g brysselkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk färskriven ingefära
  • 125 g salladslök
  • 1 msk pressad limesaft (1 msk motsvarar saft från ca 1/2 lime)
  • 1 lime i klyftor
  • 1 msk matolja
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 tsk råsocker
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka koriander
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 878 kJ / 210 kCal