Råstekt brysselkål med chili, lime och cashewnötter
Den här råstekta brysselkålen får asiatiska smaker med het chili, syrlig lime och kryddig ingefära. Den vackert gröna brysselkålen toppas med rostade cashewnötter och färsk koriander. En snabblagad vegetarisk rätt som är god både som den är eller som tillbehör till t ex kycklingfilé.
Ingredienser
4 portioner
1 dl cashewnötter
500 g brysselkål
2 vitlöksklyftor
2 msk färskriven ingefära
125 g salladslök
1 msk pressad limesaft (1 msk motsvarar saft från ca 1/2 lime)
1 lime i klyftor
1 msk matolja
2 krm chiliflakes
1 tsk råsocker
salt
svartpeppar
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi878 KJ / 210 kCal
Fett11 g
Salt0.16 g
Kolhydrater17 g
Protein8 g
Kommentarer
Maträtten i sig var jättegod. Men som en rätt till middag, saknades något, trots knaperstekt bacon jag serverade till. Som tillbehör till grillat hade jag kunnat uppskatta rätten mycket mer!
Eva
2021-10-27Alldeles utmärkt! Men liten mängd för fyra personer.
Fredrik
2021-10-09Supergott! Grönsaker från trädgården och lite yoghurt vid sidan om. Perfekt en fredagkväll.
Lennart
2020-11-28