Råstekt brysselkål med chili, lime och cashewnötter

Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat
4
Råstekt brysselkål med chili, lime och cashewnötter

Den här råstekta brysselkålen får asiatiska smaker med het chili, syrlig lime och kryddig ingefära. Den vackert gröna brysselkålen toppas med rostade cashewnötter och färsk koriander. En snabblagad vegetarisk rätt som är god både som den är eller som tillbehör till t ex kycklingfilé.

Råstekt brysselkål med chili, lime och cashewnötter

Ingredienser

4 portioner
1 dl cashewnötter
500 g brysselkål
2 vitlöksklyftor
2 msk färskriven ingefära
125 g salladslök
1 msk pressad limesaft (1 msk motsvarar saft från ca 1/2 lime)
1 lime i klyftor
1 msk matolja
2 krm chiliflakes
1 tsk råsocker
salt
svartpeppar
1 kruka koriander

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Maträtten i sig var jättegod. Men som en rätt till middag, saknades något, trots knaperstekt bacon jag serverade till. Som tillbehör till grillat hade jag kunnat uppskatta rätten mycket mer!

Eva

2021-10-27

Alldeles utmärkt! Men liten mängd för fyra personer.

Fredrik

2021-10-09

Supergott! Grönsaker från trädgården och lite yoghurt vid sidan om. Perfekt en fredagkväll.

Lennart

2020-11-28

Näringsvärde per portion

Energi878 KJ / 210 kCal
Fett11 g
Salt0.16 g
Kolhydrater17 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Tempurafriterad brysselkål
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål med granatäpple och salvia
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Råhyvlad brysselkål med chili- och ingefärsdressing
Betyg 3.1 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lyxig falukorv med jordärtskocka, blomkål och äpple
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga