Vitlöksrostad brysselkål med söt ingefärsdressing

53
2
Vitlöksrostad brysselkål med söt ingefärsdressing

Plocka bladen av brysselkål och rosta med vitlök. Ringla över en majonnäsbaserad dressing smaksatt med sweet chili och färsk ingefära. Gott som varmt tillbehör till skinka eller revbensspjäll.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Vitlöksrostad brysselkål med söt ingefärsdressing

Ingredienser

4 portioner
500 g brysselkål
2 skivade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 krm salt
1 dl majonnäs
1/2 dl crème fraiche
1 msk finriven ingefära
2 msk sweet chilisås
1 msk rostade sesamfrön

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot IMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

53

Kommentarer

Andrea

2018-11-14

Det räckte förresten bara för 2 personer ;-)

Redaktionen ICAse

2018-11-16

Hej Andrea! Vad roligt att ni tyckte så mycket om detta! Hälsningar Michelle

Andrea

2018-11-14

Det var riktigt gott!!!!! Jag har aldrig gillat brysselkål (smakat i stort sätt alltid men inte tyckt om smaken). Eftersom jag äter nästan alla grönsaker tänkte jag man kunde kanske tillaga brysselkål i ugnen och hittade detta recept. Kan VARMT rekommendera det. Jag åt kålhalv för kålhalva, först utan sås (det var riktigt gott med vitlök & salt) och sedan med såsen. Just chilisåsen och ingefäran höjde smaken. Detta är definitivt inte sista gången jag lagar detta ... och tack för att jag äntligen kan äta brysselkål :-)

Näringsvärde per portion

Energi 1446 KJ / 346 kCal
Fett 31 g
Salt 0.9 g
Kolhydrater 9 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden