Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vitlöksrostad brysselkål med söt ingefärsdressing

Plocka bladen av brysselkål och rosta med vitlök. Ringla över en majonnäsbaserad dressing smaksatt med sweet chili och färsk ingefära. Gott som varmt tillbehör till skinka eller revbensspjäll.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär bort lite av roten på brysselkålen. Dra av de lösa bladen så långt det går.
  3. Skär av lite till på roten och fortsätt tills det bara är en hård rund boll kvar. Dela den på mitten. 
  4. Lägg allt på en bakpappersklädd plåt. Blanda med vitlök, olivolja och salt. 
  5. Ställ in mitt i ugnen tills kålen fått fin färg.
  6. Blanda majonnäs, crème fraiche, ingefära och sweet chilisås. 
  7. Lägg brysselkålen på ett fat. Strö över sesamfrön och servera med såsen.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot IMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g brysselkål
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1 msk finriven ingefära
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk rostade sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1446 kJ / 346 kCal