Plocka bladen av brysselkål och rosta med vitlök. Ringla över en majonnäsbaserad dressing smaksatt med sweet chili och färsk ingefära. Gott som varmt tillbehör till skinka eller revbensspjäll.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot IMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det räckte förresten bara för 2 personer ;-)
Andrea
2018-11-14Hej Andrea! Vad roligt att ni tyckte så mycket om detta! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-11-16Det var riktigt gott!!!!! Jag har aldrig gillat brysselkål (smakat i stort sätt alltid men inte tyckt om smaken). Eftersom jag äter nästan alla grönsaker tänkte jag man kunde kanske tillaga brysselkål i ugnen och hittade detta recept. Kan VARMT rekommendera det. Jag åt kålhalv för kålhalva, först utan sås (det var riktigt gott med vitlök & salt) och sedan med såsen. Just chilisåsen och ingefäran höjde smaken. Detta är definitivt inte sista gången jag lagar detta ... och tack för att jag äntligen kan äta brysselkål :-)
Andrea
2018-11-14