Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Rårakor

(36)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Rårakor är svensk husmanskost när den är som bäst. Rårakorna steks gyllengula och serveras med lingonsylt och fläsk. Rårakornas lyxvariant är med ingredienser som löjrom, lök och gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 0,8 kg fast potatis (3/4 kg motsvarar 8-10 st)
  • 25 g smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • peppar (från kvarnen)
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skölj potatisen. Riv den på grova sidan på rivjärn eller i matberedare. Krydda med salt och peppar och rör om.
  2. Hetta upp matfettet i en stekpanna. Klicka i potatisen och bred ut den tunt. Stek rårakorna gyllenbruna på båda sidor.
  3. Servera dem med lingonsylt, råkost och eventuellt stekt fläsk eller korv.

Tips

En lyxvariant är rårakor med löjrom, lök och gräddfil.

Som variation kan man byta ut ett par potatisar mot 2 morötter eller en bit rotselleri (för 4 port).

Näringsvärde
Per portion

Fett: 11 g
Energi
1260 kJ / 300 kCal
Läs mer om näringsvärden